Τρόπος Ζωής

Το ΚΚΕ αναλαμβάνει την ευθύνη για να δυναμώσει η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση – Galaksias Portal News

«Τώρα είναι η ώρα της μάχης, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που ξεδιπλώνεται σε πάρα πολλά μέτωπα. Τώρα είναι η ώρα της οργάνωσης, της αλληλεγγύης, της ακόμα πιο δυνατής και αποφασιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ» τόνισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής, στο Ηράκλειο Κρήτης.

«Απέναντί μας έχουμε έναν αποφασισμένο αντίπαλο. Είναι η καπιταλιστική εργοδοσία και η εξουσία της, η κυβέρνηση της ΝΔ, τα άλλα κόμματα του συστήματος που σε κάθε ευκαιρία της δίνουν συναίνεση, είναι οι εχθρικές για τον λαό κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι τελικά αυτό το σάπιο σύστημα που μετρά τα πάντα με το κέρδος και θυσιάζει για αυτό όλες τις ανάγκες μας. Δεν είναι, όμως, ανίκητοι, δεν είναι παντοδύναμοι. Ειδικά όταν απέναντί τους έχουν τον λαό που είναι κι αυτός αποφασισμένος να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται και του τα στερούν» είπε και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάποιοι εξακολουθούν να αναρωτιούνται πονηρά αν ‘υπάρχει αντιπολίτευση’, ‘ποιος θα αντιμετωπίσει την κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη’, τι θα γίνει με την ‘κυριαρχία της ΝΔ’ και με το ‘41%’; Κι όχι τυχαία αυτοί βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ, στη Νέα Αριστερά. Την ίδια ώρα όμως ψηφίζουν τα αντιδραστικά νομοσχέδια της ΝΔ και του Μητσοτάκη, ως δήθεν προοδευτικά. Το ίδιο έκαναν και χθες με το νομοσχέδιο για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, βοηθώντας μάλιστα την κυβέρνηση να καλύψει τις απώλειες της. Έτσι είναι: το να χέρι νίβει τ’ άλλο. Είναι πλέον σαφές ότι σε κρίσιμα ζητήματα, η κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να υπολογίζει στη στήριξη και τη συναίνεση αυτών των δυνάμεων. Έχει διαμορφωθεί αυτό που λέμε μια ‘συμπολιτευόμενη σικέ αντιπολίτευση’.

Το χειρότερο όμως είναι ότι παρουσιάζουν ως υπερασπιστή των λαϊκών δικαιωμάτων μια κυβέρνηση που κυριολεκτικά τσακίζει κάθε ένα από αυτά».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «η αντιπολίτευση βρίσκεται στα δεκάδες αγροτικά μπλόκα σε όλη τη χώρα, στις μεγαλειώδεις φοιτητικές κινητοποιήσεις, στην προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας που έχουν προκηρύξει εκατοντάδες σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες σε όλη τη χώρα στις 28 Φλεβάρη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «η 28η του Φλεβάρη θα είναι μέρα γενικού ξεσηκωμού σε όλη τη χώρα. Θα είναι η μέρα που θα ακουστεί ξανά, ακόμα πιο δυνατά το σύνθημα ‘τα κέρδη τους ή οι ζωές μας’. Το οφείλουμε άλλωστε στις 57 αθώες ψυχές που χάθηκαν τέτοια μέρα πριν έναν χρόνο στο έγκλημα των Τεμπών. Το ΚΚΕ είχε υποσχεθεί από την πρώτη στιγμή ότι θα κάνει τα πάντα για να μην ξεχαστεί το έγκλημα, για να αναδειχθούν οι ευθύνες των υπευθύνων, ώστε να μην ξαναζήσουμε τέτοιες τραγωδίες στη χώρα μας. Και εμείς τις υποσχέσεις μας έχουμε μάθει να τις τηρούμε».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «οι αγώνες που αναπτύσσονται αυτό το διάστημα, ‘στραπατσάρουν’ την ψεύτικη, ειδυλλιακή εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση για την οικονομία, τόσο σχετικά με την πορεία της, όσο κυρίως για το ότι οι εργαζόμενοι, ο λαός θα επωφεληθούν από την επίτευξη των στόχων του κεφαλαίου».

«Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει σήμερα. Οι στόχοι του κεφαλαίου πιάνονται, σπάνε ρεκόρ για την ακρίβεια, και ο λαός βασανίζεται για να καλύψει ακόμα και τις στοιχειώδεις ανάγκες του, πόσο μάλλον να ζήσει με βάση τις τεράστιες δυνατότητες της εποχής» πρόσθεσε.

«Ένα είναι το συμπέρασμα: για να κερδίσουν το παραμικρό οι εργαζόμενοι, για να πάρουν ανάσα από την ακρίβεια, πρέπει να έχει απώλειες το κεφάλαιο» υπογράμμισε.

Είπε ότι «στην καπιταλιστική ανάπτυξη στην Κρήτη ο λαός δεν θα βρει έργα κάλυψης της σχολικής στέγης, ούτε έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας ή έργα που θα μειώσουν το ενεργειακό κόστος και το κόστος μετακίνησης του λαού στην Κρήτη, αλλά και από την Κρήτη στην ηπειρωτική Ελλάδα».

Σημείωσε, ακόμα, ότι η κερδοφορία των τουριστικών επιχειρήσεων στο νησί «σε καμία περίπτωση δεν συνοδεύεται από βελτίωση συνθηκών εργασίας και αμοιβής των εργαζομένων. Το αντίθετο συμβαίνει».

Σε ό,τι αφορά στην προώθηση της «πράσινης ανάπτυξης» στην Κρήτη είπε, μεταξύ άλλων, ότι «επειδή το κριτήριο είναι το κέρδος των μονοπωλίων που επενδύουν στις ΑΠΕ, δεν υπάρχει κανένα μέτρο, κανένας σχεδιασμός που να παίρνει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες του λαού και του περιβάλλοντος».

Ο Δ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για «εμπόριο ελπίδας για τα ενδεχόμενα κοιτάσματα υδρογονανθράκων νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης» και για την μετατροπή της Κρήτης σε τεράστιο ενεργειακό κόμβος και εξαγωγέας ενέργειας.

«Εδώ ξεχνούν τους κινδύνους για το περιβάλλον, γιατί βέβαια προέχουν τα κέρδη των μονοπωλίων που έχουν αναλάβει τα οικόπεδα και οι στόχοι της αστικής τάξης, στο πλαίσιο των ευρύτερων αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών. Ιδιαίτερα η παραχώρηση στην Exxon Mobil διασφαλίζει και την παρουσία της αμερικάνικης στρατιωτικής μηχανής που, δήθεν, θα αποτελεί ασπίδα προστασίας για την Ελλάδα απέναντι στην Τουρκική επιθετικότητα» σημείωσε.

Είπε ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας «βρίσκονται ήδη στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης που διεξάγεται με βάση τον ΝΑΤΟϊκό ‘οδικό χάρτη’ για μια συμφωνία για τα ελληνοτουρκικά, στην πραγματικότητα έναν ‘επώδυνο συμβιβασμό’ για να προχωρήσει η συνεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου του Αιγαίου».

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η συμμετοχή της φρεγάτας «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα «σε μια αποστολή που θα ρίξει καινούριο λάδι στη φωτιά της σφαγής στη Μέση Ανατολή, θα βάλει σε κίνδυνο το προσωπικό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων για να διαφυλαχθούν τα ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν έχει σχέση με την άμυνα της χώρας μας».

«Τον ίδιο ρόλο παίζουν και οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στη χώρα μας, όπως και η βάση της Σούδας, που αναβαθμίζεται διαρκώς και καθιστά ολόκληρη την Κρήτη ΝΑΤΟϊκό προκεχωρημένο φυλάκιο» πρόσθεσε και τόνισε:

«Απέναντι στην εκκωφαντική ομοφωνία όλων των κομμάτων του συστήματος, το ΚΚΕ επιμένει να καλεί τον ελληνικό λαό σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, στον αγώνα για:

– Να ακυρωθεί η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ.

– Να επιστρέψουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από όλες τις αποστολές εκτός συνόρων.

– Να ακυρωθεί η αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα.

– Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις που βρίσκονται στη χώρα.

– Να δυναμώσει την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό, για να σταματήσει τώρα το έγκλημα».

«Στους δρόμους του οργανωμένου αγώνα είναι που χρεοκοπούν τα ψέματα, οι αυταπάτες και οι εφησυχασμοί. Το ΚΚΕ αναλαμβάνει την ευθύνη του για να δυναμώσει η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, για να ανοίξουμε τον δρόμο της ανατροπής, με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων για τη δική του διακυβέρνηση και εξουσία.

Βαδίζουμε με αυτήν την πυξίδα, γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε κατακτήσεις στο σήμερα, να εμποδίσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να πάρουμε ανάσες ανακούφισης, αλλά και αισιοδοξίας. Και η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, θα είναι η καλύτερη συμβολή σε αυτή την υπόθεση» υπογράμμισε, καταλήγοντας στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button