ΕνημέρωσηΟικονομία

Σημαντικά κέρδη στην Wall Street με αιχμή του δόρατος την μετοχή της Meta – Galaksias Portal News

Σημαντικά ήταν τα κέρδη που καταγράφηκαν σε εβδομαδιαία βάση στη Wall Street, με τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να κινούνται στους ρυθμούς των εταιρικών αποτελεσμάτων. Σημαντική ώθηση έδωσαν σήμερα ο τεχνολογικός κλάδος με την Meta να εκτοξεύεται κατά 20%.

Ο Dow Jones στο χρηματιστήριο στη Wall Street σημείωσε άνοδο 0,35% στις 38.654,42 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε νέο ρεκόρ με άνοδο 1,07% στις 4.958,61 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,74% στις 15.628,95 μονάδες.

Εντωμεταξύ, στο υψηλότερο επίπεδο από το καλοκαίρι του 2021 εκτοξεύτηκε τον Ιανουάριο το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ, καθώς οι Αμερικανοί έλαβαν κάποια ανακούφιση από τη μείωση του πληθωρισμού και τη βελτιωμένη οικονομία.

Η τελική ένδειξη της έρευνας για το κλίμα αυξήθηκε στο 79,0 από 78,8 σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία νωρίτερα τον μήνα και 69,7 τον Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (2.2.2024) το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Είναι η υψηλότερη βαθμολογία από τον Ιούλιο του 2021.

Επίσης ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες οι νέες θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, μία απόδειξη πως η αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική και μπορεί να υποστηρίξει την οικονομική ανάπτυξη, εγείροντας ταυτόχρονα ερωτήματα σχετικά με το πόσο σύντομα η Federal Reserve θα μπορέσει να μειώσει τα επιτόκια.

Η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 353.000 νέα μισθολόγια, πολύ καλύτερα από την εκτίμηση του Dow Jones που έκανε λόγω για 185.000, όπως ανέφερε την Παρασκευή το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας. Το ποσοστό ανεργίας διατηρήθηκε στο 3,7%, έναντι της εκτίμησης για 3,8%.

Στην αγορά εμπορευμάτων οι τιμές του πετρελαίου παρά την απόφαση ΟΠΕΚ+ να αφήσει αμετάβλητη την πολιτική παραγωγής, διατηρώντας τους δείκτες αναφοράς σε τροχιά εβδομαδιαίων απωλειών.

Το αμερικάνικο αργό παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε κατά 1,66 δολάρια ή 2,25% στα 72,16 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, με το συμβόλαιο να διαπραγματεύεται περισσότερο από 7% χαμηλότερα για την εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Το Brent παράδοσης Απριλίου ήταν 1,46 δολάρια χαμηλότερα, ή 1,86%, στα 77,25 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, διαπραγματευόμενο περίπου 6,8% χαμηλότερα για την εβδομάδα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button