Κόσμος

Αγωνιά για λύση το ΝΑΤΟ: Φινλανδία και Σουηδία «συναντούν» την Τουρκία στις Βρυξέλλες

Αντιπροσωπείες Σουηδίας, Φινλανδίας και Τουρκίας φέρνει «κοντά» στις Βρυξέλλες ο γενικός γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, επιδιώκοντας να ξεμπλοκάρει ο φάκελος της ένταξης των δύο σκανδιναβικών χωρών στη Συμμαχία. Αβέβαιη διαφαίνεται εντούτοις η επίτευξη συμφωνίας για την κάμψη των τουρκικών αντιρρήσεων πριν από την Σύνοδο Κορυφής στις 29-30 Ιουνίου στη Μαδρίτη.

Εν μέσω πυρετωδών ζυμώσεων σε ΝΑΤΟϊκό επίπεδο για την απομάκρυνση της απειλής βέτο που κραδαίνει η Άγκυρα, η Γερμανία από πλευράς της δηλώνει «πολύ σίγουρη» ότι τελικά το ΝΑΤΟ θα καταλήξει σε συμφωνία, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα πως «δεν θα ήταν καταστροφή» εάν αυτό δεν συμβεί έως τη Σύνοδο της Μαδρίτης.

«Όσο ωραίο θα ήταν ανακοινωθούν απτά βήματα, [άλλο τόσο] δεν θα ήταν καταστροφή αν χρειάζονταν λίγες παραπάνω εβδομάδες» δήλωσε γερμανική κυβερνητική πηγή για να προσθέσει ότι «αυτό που είναι αποφασιστικής σημασίας κατά την άποψή μας είναι πως δεν υπάρχουν ανυπέρβλητα προβλήματα».

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger