Επικαιρότητα

Η 25η Μαρτίου στον Δήμο Στυλίδας – Galaksias.com

“Η 25η Μαρτίου 1821 είναι καταγεγραμμένη στην συνείδηση  απανταχού των Ελλήνων  ως διπλή εορτή, για τον  Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, καθώς γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και ταυτόχρονα την αφύπνιση της εθνικής συνείδησης των Ελλήνων με την έναρξη του αγώνα απελευθέρωσης  και ανεξαρτησίας του έθνους μας.

Η επανάσταση που ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου 1821 αποτελεί μια από τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας και αποτελεί το ορόσημο της ανεξαρτησίας της. Η σημερινή ημέρα εορτάζεται κάθε χρόνο από τον απανταχού Ελληνισμό ως σύμβολο απόδοσης τιμής και της υπερηφάνειας για την αγώνα των πρόγονών μας, για την ελευθερία.

Οι πρόγονοι ήρωες μας, με αποφασιστικότητα και θάρρος, ανέλαβαν τον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας τους, προσφέροντας θυσίες και αγώνες που θα μείνουν αξέχαστοι για πάντα. Με το πνεύμα της ελευθερίας και την αγάπη τους για την πατρίδα, κατάφεραν να κατακτήσουν την ανεξαρτησία, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που αντιμετώπισαν.

Η σημερινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου τόσο στην πόλη μας,  αλλά και στις Δημοτικές μας Ενότητες, αποτελεί τιμητική εκδήλωση σεβασμού και μνήμης προς τους ήρωες της Επανάστασης, αλλά και σύμβολο πατριωτισμού και αγάπης προς την πατρίδα. Οι μαθητές και μαθήτριες, αλλά και όλοι εμείς, με την συμμετοχή μας,  τιμούμε την ιστορία και την πατρίδα μας, ενισχύοντας την εθνική μας περηφάνια, και διατηρώντας ζωντανές τις θύμησες  του έθνους μας.

Με υπερηφάνεια για τους προγόνους μας, που μας κληροδότησαν μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα ας τιμήσουμε τη μνήμη τους με τη διατήρηση των αξιών και των ιδανικών που αγωνίστηκαν για να κατακτήσουν, και ας διατηρήσουμε ζωντανό το πνεύμα της ελευθερίας και της αλληλεγγύης που τους χαρακτήριζε.

Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821! Ζήτω η Ελλάδα!”

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button