Επικαιρότητα

5ο Γυμνάσιο & 2ο Δημοτικό Κοζάνης οι μεγάλοι νικητές του 15ου Ομαδικού Μαθητικού Πρωταθλήματος Σκάκι

Ο Σκακιστικός Σύλλογος «Αετοί» Κοζάνης θέλει να συγχαρεί θερμά του μαθητές του Συλλόγου του και όλα τα παιδιά και ειδικότερα τις τέσσερις ομάδες σκακιού του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης και του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης, οι οποίες κατέκτησαν την 1η και 3η θέση (τόσο στον όμιλο των δημοτικών όσο και στον όμιλο των Γυμνασίων – Λυκείων) στο 15ο Ομαδικό μαθητικό πρωτάθλημα σκακιού της Κεντροδυτικής Μακεδονίας.

Την Κυριακή 03.03.2024, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή 158 μαθητών το 15ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι Μαθητών – Μαθητριών της Κεντροδυτικής Μακεδονίας 2024 στο ξενοδοχείο Παντελίδης στην Πτολεμαΐδα. Συνολικά πήραν μέρος 28 ομάδες δημοτικών (με 120 μαθητές) και 9 ομάδες Γυμνασίων – Λυκείων (με 38 μαθητές).

Πιο αναλυτικά, στον όμιλο των Δημοτικών:

Συμμετείχαν 7 ομάδες από την Κοζάνη, 11 ομάδες της Πτολεμαΐδας, 5 από Φλώρινα, 2 από Έδεσσα, 1 από Γιαννιτσά, 1 από Κατερίνη και 1 του Βερμίου. Πρωταθλήτρια Ομάδα από τις 28 – που κατέκτησε το κύπελλο και το χρυσό – με 9 βαθμούς αναδείχθηκε η Ομάδα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης (Ομάδα 1) αποτελούμενη από τους μαθητές:

1η σκακιέρα : Σιώζος Φίλιππος

2η σκακιέρα : Καραγιάννη Ελένη

3η σκακιέρα : Μουταφίδου Μαρία

4η σκακιέρα : Λιάκου Λυδία

 

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε το 11ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ξανά το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης (Ομάδα 2) αποτελούμενη από τους μαθητές:

1η σκακιέρα : Κυφωνίδης Χαράλαμπος

2η σκακιέρα : Στεφανόπουλος Παναγιώτης

3η σκακιέρα : Λιάμος Χάρης

4η σκακιέρα : Κοντακτσή Χριστίνα – Άννα

 

Πιο αναλυτικά, στον όμιλο των Γυμνασίων – Λυκείων:

Συμμετείχαν 2 ομάδες από την Κοζάνη, 3 ομάδες της Πτολεμαΐδας, 2 από την Κρύα Βρύση Πέλλας, 1 από Έδεσσα και 1 από Βέροια. Πρωταθλήτρια Ομάδα από τις 9 και πρώτη στην γενική κατάταξη του ομίλου με 10 βαθμούς αναδείχθηκε η Ομάδα του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης (Ομάδα 1) αποτελούμενη από τους μαθητές:

1η σκακιέρα : Σιδέρης Μιχαήλ

2η σκακιέρα : Γκούβας Αλέξανδρος

3η σκακιέρα : Παρδάλης Κωνσταντίνος

4η σκακιέρα : Γκούβα Δήμητρα

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε το 1ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης Πέλλας, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ξανά το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης (Ομάδα 2) αποτελούμενη από τους μαθητές:

1η σκακιέρα : Ζορμπάς Θωμάς

2η σκακιέρα : Τοπαλίδης Σωτήριος

3η σκακιέρα : Σιώζος Αντώνιος – Δαμιανός

4η σκακιέρα : Νίκου Μαρία

Οι παραπάνω ομάδες πήραν την πρόκριση για το πανελλήνιο μαθητικό πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο ανάμεσα στους προκριθέντες όλων των Περιφερειών της χώρας. Ο Σύλλογος τους εύχεται πολλές επιτυχίες και στο μέλλον!

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ καλή πρώτη εμφάνιση έκαναν και οι ομάδες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης (3η ομάδα), του 19ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης, του 18ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης καθώς και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης (1η και 2η ομάδα), οι οποίες κατέκτησαν την 13η, 19η, 21η, 20η και 22η θέση αντίστοιχα. Πολλά μπράβο και σε αυτά τα παιδιά για την αγωνιστικότητά τους.

Συγχαρητήρια στους γονείς τους που στέκουν δίπλα τους!

Πολλά συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση των αγώνων στην ΕΣΣΚΕΔΥΜ και στο ξενοδοχείο Παντελίδης.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι το αγωνιστικό επίπεδο σκακιού στην Περιφέρειά μας είναι πολύ υψηλό.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button