Κόσμος

Πρώτη νίκη της Χέιλι στην εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικάνων – Galaksias.com

Η Νίκι Χέιλι, η μοναδική αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ στην εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικάνων για την ανάδειξη του προσώπου που θα διεκδικήσει εξ ονόματος της παράταξης της αμερικανικής δεξιάς την προεδρία στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, κατήγαγε την πρώτη της νίκη στην κούρσα μόλις χθες Κυριακή 03/03, επικρατώντας στην Ουάσιγκτον, ανακοίνωσε το κόμμα, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση που έκανε νωρίτερα το ινστιτούτο Edison Research.

Η αξία της νίκης για την πρώην πρεσβεύτρια της χώρας στον ΟΗΕ είναι κυρίως συμβολική.

Η κυρία Χέιλι κέρδισε με 62,86% των ψήφων στη διαδικασία αυτή, έναντι 33,22% του μεγιστάνα των ακινήτων, διευκρίνισε το GOP. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 2.035 μέλη του κόμματος.

Ως τώρα, ο πρώην πρόεδρος Τραμπ είχε σαρώσει όλες τις εσωκομματικές ψηφοφορίες που διεξήχθησαν —και στη Νότια Καρολίνα, όπου είχε διατελέσει κυβερνήτρια η κυρία Χέιλι— και γενικά θεωρείται τετελεσμένο από τους περισσότερους πολιτικούς αναλυτές ότι στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου θα επιδιώξει να πάρει τη ρεβάνς από τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Έχει εξασφαλίσει 244 αντιπροσώπους στο συνέδριο του κόμματος, έναντι 24 της αντιπάλου του, στους οποίους προστίθενται άλλοι 19 στην Ουάσιγκτον.

Η νίκη της κυρίας Χέιλι σημειώθηκε δυο ημέρες πριν από τη λεγόμενη «Σούπερ Τρίτη» (αύριο 5η Μαρτίου), καθοριστικό για την έκβαση της κούρσας ραντεβού, καθώς διεξάγονται ταυτόχρονα ψηφοφορίες σε 15 πολιτείες και μια περιοχή (στην Αμερικανική Σαμόα). Η κυρία Χέιλι έχει πει πως εννοεί να συνεχίσει την προσπάθειά της τουλάχιστον ως αύριο.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button