Επικαιρότητα

Αδιανόητες οι τιμές στο κρέας! Πάνω από 90% η εβδομαδιαία αύξηση στο τραπέζι

Αδιανόητες είναι οι τιμές στο κρέας που αντικρίζουν οι καταναλωτές, με τις αυξήσεις στο μοσχάρι να φτάνουν έως και το 76%, ενώ στο κοτόπουλο και το χοιρινό έως 100%.

Το μοσχαράκι από τα 8.50 – 9€ φτάνει τα 13 – 15€, το κοτόπουλο από τα 2 – 2,5€ φτάνει τα 3,50 – 4 και το χοιρινό από τα 3,50 – 5 φτάνει τα 5 – 7€ το κιλό.

Και αυτό χωρίς να αγοράζει κανείς τη λεγόμενη πρώτη ποιότητα, αφού σήμερα σε σουπερμάρκετ το βόειο κιλότο φτάνει τα 30€/κιλό, το χοιρινό φιλέτο στα 13,5€ και το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής στα 11 ευρώ/ κιλό και το βιολογικό στα 11€.

Η επιβάρυνση στο μέσο οικογενειακό τραπέζι που θα αγόραζε από 2 κιλά κρέας από το κάθε είδος είναι αδιανόητα ψηλή. Μία οικογένεια που έδινε για κρέας 27€ την εβδομάδα τώρα δίνει έως και 52€, μία αύξηση πάνω από 90%.

Η επιβάρυνση ανά μήνα μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 100 ευρώ και αυτό χωρίς να υπολογίζονται και τα αυξημένα κόστη για να πάει και να γυρίσει κανείς από τα ψώνια, αλλά και από το αυξημένο κόστος ενέργειας για να μαγειρέψει κανείς στο σπίτι.

Δείτε το ρεπορτάζ του “Live News”

To άρθρο Αδιανόητες οι τιμές στο κρέας! Πάνω από 90% η εβδομαδιαία αύξηση στο τραπέζι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger