Επικαιρότητα

«Μπήκε στο καμαρίνι μου και αυνανιζόταν» – Galaksias.com

Όλα όσα κατέθεσε η γνωστή ηθοποιός για τον σκηνοθέτη

Για τη σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε από τον πρώην σκηνοθέτη της σειράς «Σασμός» Κώστα Κωστόπουλο, κατηγορούμενο για βιασμό της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου, κατέθεσε σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η Κατερίνα Διδασκάλου.

Αντίθετα, υποστηρικτική για τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη ήταν η Μαρία Τζομπανάκη.

Η κυρία Διδασκάλου κατέθεσε πως γνώρισε τον κατηγορούμενο στη σειρά «Έρωτας» και την καταγγέλλουσα Έλενα Αθανασοπούλου όταν της τηλεφώνησε, λέγοντάς της ότι χρειάζεται την κατάθεσή της, μετά την αναφορά που είχε κάνει κατά του σκηνοθέτη στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. 

Πρόεδρος: Ήσασταν αυτόπτης μάρτυρας για το περιστατικό που καταθέτει η κ. Αθανασοπούλου σε βάρος του κ. κατηγορούμενου;
Διδασκάλου: Όχι, αλλά είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας πω ότι την κοπέλα την πίστεψα. Μου είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο με τον κ. Κωστόπουλο όταν κάναμε τον «Έρωτα».
Πρόεδρος: Τι σας συνέβη;
Διδασκάλου: Ήμουν στο καμαρίνι μου και μπήκε μέσα. Μου είπε με καυλ@@@@@@ς και αυνανιζόταν μπροστά μου. Ήρθε πάνω μου… εγώ ήμουν με το σουτιέν -στα γυρίσματα τρέχεις να αλλάξεις. Ο τελευταίος άνθρωπος που περίμενα να μπει στο καμαρίνι ήταν ο σκηνοθέτης. Η θέση του ήταν στο κοντρόλ. Τον απώθησα, προσπάθησε να διεισδύσει. Εκείνη τη στιγμή παραλύεις, δεν το πιστεύεις ότι το ζεις. Δεν είναι εύκολο να μιλήσεις γι’ αυτό, αισθάνεσαι ντροπή, αρχίζεις να αναρωτιέσαι μήπως εσύ φταις σε κάτι. Φώναζα, του έλεγα είναι απ’ έξω κόσμος και μου έλεγε «σσσσς…». Τέλος πάντων, μετά έφυγε, γι’ αυτό πιστεύω αυτό που είπε η κοπέλα.
Πρόεδρος: Το καταγγείλατε;
Διδασκάλου: Είπα στο ΣΕΗ ότι αυτό είναι κατάχρηση εξουσίας και ότι τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να εκλείψουν από το χώρο. Είναι ντροπή για τα νέα παιδιά που πάνε να κάνουν τη δουλειά τους τραβάνε αυτά που τραβάνε.
Πρόεδρο: Γιατί δεν τον καταγγείλατε
Διδασκάλου: Τότε είχα τα τρία παιδιά ήταν πολύ μικρά, ήμουν με τον σύντροφό μου, καμιά φορά όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο νιώθεις για λάθους λόγους ένοχος ο ίδιος. Ναι τότε δεν το είπα. Το ανέφερε αργότερα στο ΣΕΗ και η κ. Αθανασοπούλου βρήκε την καταγγελία μου στο ΣΕΗ.
Πρόεδρος: Έχετε ακούσει άλλα περιστατικά για εκείνον;
Διδασκάλου: Ναι έχω ακούσει για την κυρία Γιαννάτου και από άλλους όμως ανθρώπους που λέγανε ότι ήταν δυσάρεστος άνθρωπος.
Πρόεδρος: Έχετε ακούσει να κάνει σχόλια ο ίδιος σε άλλους;
Διδασκάλου: Έκανε χοντρά σχόλια γενικά. Σε εμένα όμως δεν είχε κάνει και γι’ αυτό δεν περίμενα αυτή τη συμπεριφορά, είχα γνωρίσει τη γυναίκα του, τα παιδάκια του.

Η κατάθεση της Μαρίας Τζομπανάκη

Νωρίτερα, στο βήμα του μάρτυρα είχε ανέβει και είχε καταθέσει η Μαρία Τζομπανάκη. Η ηθοποιός ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της: «Έμαθα για το γεγονός (για την καταγγελία Αθανασοπούλου) από τον κ. Κωστόπουλο ήταν κατάπληκτος γιατί δεν υπήρχε κάτι τέτοιο, είναι πολύ σοβαρή κατηγορία και έγινε εν μέσω γυρισμάτων».

Πρόεδρος: Τον έχετε ικανό για κάτι τέτοιο;
Τζομπανάκη: Ποτέ, τον γνωρίζω 25 χρόνια έχουμε συνεργαστεί, είχαμε εξαιρετική συνεργασία. Ποτέ δεν είχε αφήσει καμία υπόνοια. Μου είχε κάνει εντύπωση το πόσο ασχολούνταν με τους συνάδελφο, στα γυρίσματα ήταν δίπλα σαν πατέρας τους. Η εντύπωση που είχα εγώ ήταν ότι είναι πολύ καλός στη δουλειά του και σαν άντρας δεν είχε δώσει ποτέ το δικαίωμα.
Πρόεδρος: Εκμεταλλεύονταν τη θέση του για να έχει σχέση με νεαρές κοπέλες; Είχατε δει κάτι;
Τζομπανάκη: Δεν θέλω να μιλήσω εναντίον μιας γυναίκας που δεν γνωρίζω, ούτε τι έχει περάσει, δεν ανακατεύομαι στη ζωή των άλλων. Εγώ ήρθα να μιλήσω μόνο για τον Κωστόπουλο.
Πρόεδρος: Τι κίνητρο υπάρχει να καταγγείλει μια κοπέλα έναν άνθρωπο έτσι;
Τζομπανάκη: Θα σας πω για μένα -και υπήρξα και νέα και όμορφη και περιζήτητη. Εγώ δεν είχα ποτέ στη ζωή μου κάτι τέτοιο. Σέβομαι τις κυρίες αλλά σέβομαι και αυτόν τον άνθρωπο.
Συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας: Αν σας έλεγα για τις περιπέτειες του κ. Κωστόπουλου;
Τζομπανάκη: Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει κουμάντο στο κρεβάτι του.
Συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας: Αυτή είναι η ηθική σας προσέγγιση στη ζωή…
Τζομπανάκη: Το ποια είμαι και το ποια είναι η κοινωνική μου ταυτότητα φαίνεται από το παιδί μου. Σε εσάς μιλάω! Εμείς στην Κρήτη λέμε «στο αδύναμο άλογο κολλάνε οι αλογόμυγες».

«Είναι οξύμωρο να βγαίνεις με τον βιαστή σου»

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η κατάθεση της τραγουδίστριας Ιρένε Τροστ, η οποία ανέφερε πως ήταν μαθήτρια του κατηγορούμενου και εκείνος της είχε μιλήσει για την καταγγελία που είχε κάνει σε βάρος του για βιασμό η Έλενα Αθανασόπούλου.

«Την κυρία Αθανασοπουλου τη γνώρισα ένα βράδυ μετά το θέατρο. Σαν γυναίκα θα μιλήσω, όταν κάποιος σε έχει βιάσει ένα χρόνο πριν, είναι οξύμωρο να βγαίνεις με τον βιαστή σου» είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της η κ. Τροστ η οποία μάλιστα ρωτήθηκε και για φωτογραφίες που δείχνουν την καταγγέλλουσα και τον κατηγορούμενο σε χαλαρή διάθεση σε κέντρο διασκέδαση (μετά το καταγγελλόμενο περιστατικό του βιασμού).

«Ήταν πολύ φιλική η συμπεριφορά μεταξύ τους. Σαν να ήμασταν μια μεγάλη παρέα, αν υπήρχε κάτι άσχημο θα το θυμόμουν. Την κυρία Αθανασοπούλου μου τη σύστησε ο κ. Κωστόπουλος ως μια φίλη του στο Villa Mercedes», είπε η τραγουδίστρια γι’ αυτές τις φωτογραφίες.

Εισαγγελέας: Στη συνέχεια της νύχτας έμειναν μακριά ο ένας από τον άλλο;
Τροστ: Όχι ήμασταν όλοι κοντά. Ήταν ένα φιλικό και χαλαρό κλίμα.
Εισαγγελέας: Ο κατηγορούμενος ασχολήθηκε ποτέ μαζί σας; Νιώσατε να σας φλερτάρει;
Τροστ: Ποτέ. Αυτή είναι η προσωπική μου εμπειρία. Δεν πιστεύω ότι ο κ. Κωστόπουλος λέει ψέματα.

«Άδειασμα»

Η δίκη ξεκίνησε μάλιστα σε υψηλούς τόνους και με την κατάθεση της φίλης της καταγγέλλουσας, Χρύσας Δρακάκη. Η μάρτυρας, μοντέλο στο επάγγελμα, «άδειασε» την Έλενα Αθανασοπούλου. Ανέφερε πως δεν γνωρίζει τίποτα για το περιστατικό βιασμού που περιέγραψε η καταγγέλλουσα, ενώ τόνισε πως εκείνο το διάστημα δεν έκαναν καν παρέα!

Αντίθετα, η Έλενα Αθανασοπούλου είχε καταθέσει στο ακροατήριο πως εκείνο το βράδυ αμέσως μετά τον βιασμό που υπέστη, όπως λέει, από τον σκηνοθέτη, είχε πάει στο κλαμπ «Ακρωτήρι» και εκεί συνάντησε την φίλη της κ. Δρακάκη και μετά οι δυο τους πήγαν στο σπίτι στο οποίο συγκατοικούσαν με ταξί!

Μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της με την έναρξη της δίκης η μάρτυρας κατέθεσε: «Συγκατοικούσαμε μέχρι το 2009. Τον Ιούνιο του 2010 δεν βγαίναμε μαζί. Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2009 είχαμε επαφές. Το έχω μάθει από το Ίντερνετ το περιστατικό, εγώ δε θυμάμαι να με συνάντησε και δε θυμάμαι το περιστατικό» είπε η μάρτυρας με την έδρα να καλεί την καταγγέλλουσα σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με την κ. Δρακάκη.

«Είμαστε φίλες στενές, με έλεγε ξαδέλφη της. Ερχόταν στις πρόβες μου στο θέατρο Μαίρη Αρώνη το 2009-2010. Αυτά τα άτομα τα γνωρίζαμε από το 2009. Η συγκατοίκηση τελείωσε τον Σεπτέμβρη του 2010» είπε στο δικαστήριο η Έλενα Αθανασοπούλου.

Πρόεδρος: Έχετε ένα χρόνο διαφορά σε αυτά που λέτε. Κάποια λέει ψέματα.
Καταγγέλλουσα: Θα ήμουν αστεία να λέω ψέματα για τέτοια. Να φέρουμε ξανά τον κ. Βαζάκα να πει ότι κάνουμε παρέα.
Μάρτυρας: Το 2009 έπιασα δουλειά στο ΑΛΤΕΡ, μπήκες σπίτι μου για να σου δώσω το κλειδί.
Καταγγέλλουσα: Γιατί τέτοια συμπεριφορά, Χρύσα; Επειδή άλλαξες παρέες κι έκανες παρέα με μοντέλα; Το χέρι από την πόρτα έβγαλες για να μου δώσεις το κλειδί!
Μάλιστα και ο πατέρας της καταγγέλλουσας φώναξε στη μάρτυρα: «Συγγνώμη η μάρτυρας με γνωρίζει; Εμένα και την οικογένεια μου; Τους γονείς της δεν τους ξέρω; Μα είναι δυνατόν δε ντρέπεται;», ενώ η καταγγέλλουσα συμπλήρωσε: «Άσε μπαμπά δεν μας ξέρει! Δεν μας γνωρίζει λέει! Αν είναι δυνατόν».

Η δίκη θα συνεχιστεί τον ερχόμενο Μάιο.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button