Υγεία & Διατροφή

«Ήσασταν αναφανδόν υπέρ της επιστολικής ψήφου» – Galaksias Portal News

Με τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις των εκπροσώπων της Ελληνικής Λύσης και το 2019 και το 2021, στις οποίες αποτυπωνόταν ότι το συγκεκριμένο κόμμα τάσσονταν υπέρ της καθιέρωσης της επιστολικής ψήφου και ζητούσε μάλιστα εμφατικά τη θεσμοθέτησή της, απάντησε η κυβέρνηση στην «πύρινη» ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου, κατά τη συζήτηση που εξελίσσεται στην ολομέλεια.

Ήταν μετά το τέλος της ομιλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, όταν η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως ζήτησε τον λόγο για μια μικρή παρέμβαση ενώπιον της ολομέλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κύριε Βελόπουλε, σας ακούσαμε με μεγάλη προσοχή, επιχειρηματολογήσατε περίπου 20 λεπτά, γιατί η Ελληνική Λύση είναι κατά της επιστολικής ψήφου και γιατί δεν θέλει η Ελληνική Λύση να άρει όλα πρακτικά εμπόδια στην άσκηση του δικαιώματος ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, των Ελλήνων της Γερμανίας, για παράδειγμα, με τους οποίους έχετε ιδιαίτερους δεσμούς. Άρα τοποθετήθηκε η Ελληνική Λύση γιατί δεν θέλει οι Έλληνες της Γερμανίας να έχουν τη δικαίωμα της επιστολικής ψήφου. Μάλιστα….» είπε η Νίκη Κεραμέως και ανέγνωσε: «2019, ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης, διαβάζω από τα πρακτικά: “είμαστε υπέρ της επιστολικής ψήφου. Η επιστολική ψήφος κατ΄αρχάς είναι η πλέον σίγουρη ψήφος, έρχεται, ανοίγει ο φάκελος ο οποίος κλειστός και δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει το οποιοδήποτε εγχείρημα”. Το 2019, στην ολομέλεια, λέει ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης: “Ξέρετε πόσες επιστολές σας έχουν έρθει κύριε υπουργέ για την επιστολική ψήφο; Τα περισσότερα, από την ομογένεια, ήταν για την επιστολική ψήφο. Διότι έχουμε κάνει το εξής. Θα πρέπει να ψηφίζουμε, λέει στις πρεσβείες. Όσοι είναι κοντά. Όσοι είναι μακριά, τι θα γίνει; Δεν πρέπει να ψηφίζουν; Άντε να μπουν τα έξοδα, άντε να κάνουν ολόκληρη διαδικασία. Είναι απαραίτητη η επιστολική ψήφος και είναι σίγουρη ψήφος, ασφαλής ψήφος, δεν υπάρχει πρόβλημα κανένα. Σας καλώ, αφήστε τις φθηνές δικαιολογίες, ελάτε να συμφωνήσουμε όλοι μαζί. Ακούστε τι λένε οι εκπρόσωποι της ομογένειας. Είναι άδικο, αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο Έλληνες και από τους Έλληνες”. Το 2021, Ελληνική Λύση και πάλι: “Η Ελληνική Λύση είναι υπέρ της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό, όπως επίσης υπέρ της επιστολικής ψήφου, ελπίζοντας να τοποθετηθούν όλα τα κόμματα της Βουλής ανάλογα».

Η υπουργός Εσωτερικών σχολίασε λοιπόν, μετά την ανάγνωση των παλαιότερων παρεμβάσεων βουλευτών της Ελληνικής Λύσης: «Η Ελληνική Λύση το 2019 ήταν αναφανδόν υπέρ της επιστολικής ψήφου. Το 2021 ήταν αναφανδόν υπέρ της επιστολικής ψήφου. Το 2024 είναι αναφανδόν κατά της επιστολικής ψήφου! Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν».

Η παρέμβαση της Νίκης Κεραμέως προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν ξέρω αν ακούσατε πραγματικά τι είπα ή ήσασταν εκτός Βουλής; Είπα εγώ ότι είμαι εναντίον της επιστολικής ψήφου; Αυτή είναι η κακή πολιτική. Ότι ερμηνεύετε αυτό που λέει ο πολιτικός σας αντίπαλος κατά πως σας βολεύει. Είπαμε εμείς ότι θέλουμε και οι νεκροί να ψηφίζουν, με την επιστολική ψήφο; Είπαμε ότι να ψηφιστεί τώρα η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων, για να γίνει τελικά τον Νοέμβριο; Είπε ποτέ η Ελληνική Λύση ότι θα επιτρέψουμε να γίνει η καταμέτρηση στην Αθήνα με τους δικούς σας κολλητούς κομματάρχες από την Πειραιώς; Οικοδομείτε ένα ολόκληρο θεώρημα στην αντίληψη ότι δεν θέλουμε. Θέλουμε. Και επειδή θέλουμε, καταθέσαμε πρόταση νόμου για να υπάρχει στα πρακτικά της Βουλής, ώστε ο ιστορικός του μέλλοντος να ξέρει τι θέλαμε εμείς και πως χρησιμοποιείτε εσείς αυτό που λέγαμε εμείς, κατά το δοκούν. Αυτό που κάνατε λέγεται λαθροχειρία. Ναι, είμαστε υπέρ της επιστολικής ψήφου αλλά δεν θα επιτρέψουμε στη Νέα Δημοκρατία να κάνει καλπονοθεία!», απάντησε ο Κυριάκος Βελόπουλος και κάλεσε την κ. Κεραμέως, να διαβάσει το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας για να διαπιστώσει αν μέσα εκεί αναφέρει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Δεν θα ψηφίζουν οι νεκροί και τα δένδρα επειδή το θέλετε εσείς και ο πρωθυπουργός σας! Θα ψηφίζουν οι Έλληνες ψηφοφόροι, όχι τα δένδρα και οι νεκροί», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ακολούθησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος. «Καταθέσατε την πρόταση νόμου για επιστολική ψήφου στις 24 Ιουλίου του 2023. Το 2019 συμφωνήσατε με την επιστολική ψήφο, σωστά; Σωστά. Το 2021, ξανασυμφωνήσατε. Το 2023, διαφωνήσατε; Γιατί; Τρία νουμεράκια, τρεις αριθμοί 0,94%! Αυτοί είστε, αυτό σας νοιάζει», πρόσθεσε ο Θοδωρής Λιβάνιος απευθυνόμενος στην Ελληνική Λύση.

«Το ποιοι είμαστε κύριε Λιβάνιε, αποδεικνύεται από ένα πράγμα. Εσείς θέλετε να ψηφίζουν οι βρικόλακες και οι νεκροί, και εμείς μόνο οι Έλληνες! Καταλάβατε; Ας ψηφίζουν οι νεκροί για εσάς και οι Έλληνες για εμάς! Τελεία και παύλα», συνέχισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

«Επειδή εδώ δεν πουλάμε βυζαντινά και τέτοια πράγματα, λοιπόν εάν έχετε μία καταγγελία, μία, μία ότι έχει ψηφίσει νεκρός, να την κάνετε. Αλλιώς, είναι λόγια του αέρα! Αν δεν καταλαβαίνετε τα βασικά ζητήματα λειτουργίας της δημοκρατίας είναι δικό σας θέμα», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

«Ακούστε κύριε Λιβάνιε, επειδή δεν σας αρέσει η βυζαντινή ίντριγκα και μετατοπίζεστε κάθε φορά, και από Πασόκος γίνατε Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη, να σου πω κάτι απλό… Εγώ έφυγα στα 22 μου από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Εσύ έφυγες για καρέκλα από το ΠΑΣΟΚ. Έχει διαφορά. Επειδή είπατε ότι εσείς ψάχνετε από μένα να σας αποδείξω ότι ψηφίζουν οι νεκροί, δήλωση σας στην ΕΡΤ ότι υπάρχουν εγγεγραμμένοι 500.000 νεκροί. Αν αυτή η δήλωση δεν δημιουργεί ρήξη και ρήγμα… όταν έχεις τη Singular που είναι δική σου εταιρεία, του πρωθυπουργού του κολλητού του Μανωλόπουλου από τη Θεσσαλονίκη, δεν εμπιστεύομαι ούτε εσένα ούτε τον πρωθυπουργό. Το κατάλαβες; Αν το κατάλαβες καλώς, αλλιώς ξαναγύρνα στο ΠΑΣΟΚ», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button