ΕνημέρωσηΟικονομία

Αναρτώνται σήμερα το βράδυ τα νέα εκκαθαριστικά – Σε 11 δόσεις η πληρωμή – Galaksias Portal News

Από σήμερα (07.04.24), η ΑΑΔΕ θα ξεκινήσει την αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για τον ENΦΙΑ, τα οποία αναμένεται να λάβουν πάνω από 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Από φέτος ο φόρος μπορεί να εξοφληθεί σε 11 μηνιαίες δόσεις, από τον Απρίλιο μέχρι και τον Φεβρουάριο. Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθούν από την ΑΑΔΕ στο myaade και η πρώτη, από τις 11 συνολικά μηνιαίες δόσεις θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις 30 Απριλίου.

Δεν προβλέπεται έκπτωση για όσους θελήσουν να πληρώσουν εφάπαξ όλη την οφειλή.

Για όσους δεν είχαν μεταβολή στην περιουσιακή τους κατάσταση το 2023, δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις. Το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν θα είναι το ίδιο με πέρυσι.

Αυτό που αλλάζει είναι η έκπτωση που δικαιούνται περίπου 305.000 ιδιοκτήτες που είχαν ασφαλίσει πλήρως το ακίνητο τους έναντι φυσικών καταστροφών.

«Φέτος οι φορολογούμενοι θα δουν έκπτωση 10% εφόσον έχουν ασφαλίσει την οικία τους έναντι φυσικών καταστροφών, πλημμύρα, φωτιά, και αυτό τα επόμενα έτη εφόσον η ασφάλιση είναι τουλάχιστον 3 μήνες», επισημαίνουν φοροτεχνικοί.

Όσοι έχουν εγκαταστήσει τη νέα εφαρμογή της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων, θα μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ και να τις πληρώνουν σε πραγματικό χρόνο, από το κινητό τους, με IRIS ή με κάρτα.

«Πιο ευχάριστο δεν μπορούμε να το κάνουμε. Παίρνουμε τις ειδοποιήσεις μας εγκαίρως μήπως ξεχάσουμε μια δόση ή μια δήλωση», όπως είπε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

To άρθρο ΕΝΦΙΑ: Αναρτώνται σήμερα το βράδυ τα νέα εκκαθαριστικά – Σε 11 δόσεις η πληρωμή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button