Κόσμος

Αισιοδοξία στον ΟΗΕ για τη συνέχιση των συνομιλιών στο Κυπριακό

«Είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχιση των συνομιλιών της Ολγκίν στο Κυπριακό», δήώσε ο γ.γ. του ΟΗΕ για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις, Ζαν-Πιερ Λακρουά, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

«Έχουμε επίγνωση των προκλήσεων, αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση και παραμένουμε αισιόδοξοι», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λακρουά, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων σχετικά με την αναβολή του ταξιδιού της κ. Ολγκίν στην Κύπρο, υπογράμμισε τη σημασία των συνεχιζόμενων συζητήσεων για το Κυπριακό.

«Λοιπόν, επιτρέψτε μου να το πω αυτό. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι ότι αυτές οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και η κ. Ολγκίν θα συναντηθεί με τους ηγέτες των δύο πλευρών. Νομίζω ότι ο τρόπος (που γίνονται) είναι πιθανότατα σημαντικός για το γεγονός ότι αυτές οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, οπότε συνεχίζουμε να στηρίζουμε σίγουρα αυτές τις προσπάθειες, διότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ φυσικά συνεργάζεται στενά, αλλά οι εντολές είναι διαφορετικές.

Εν τέλει, ασχολούμαστε με το ίδιο θέμα και σίγουρα ελπίζουμε ότι αυτές οι συνομιλίες θα οδηγήσουν σε πρόοδο, στον πολιτικό διάλογο. Έχουμε επίγνωση των προκλήσεων αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση και παραμένουμε αισιόδοξοι», σημείωσε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button