ΕνημέρωσηΟικονομία

Ακίνητα: Ποιοι προορισμοί «βουλιάζουν» από τουρίστες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Νησιά κοντά στην Αθήνα αλλά και αρκετοί ηπειρωτικοί προορισμοί της χώρας, στους οποίους οι επισκέπτες μετακινούνται οδικώς, εμφανίζουν υψηλές πληρότητες στα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης, για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος  

Αφενός τα κοντινά νησιά προσφέρονται για μία σύντομη απόδραση των κατοίκων της πρωτεύουσας, αφετέρου στους ηπειρωτικούς προορισμούς, οι ταξιδιώτες δεν έχουν τη επιβάρυνση των υψηλών και φέτος ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν στις προτιμήσεις τους, για το πρώτο τριήμερο του καλοκαιριού.

Ενδεικτικό είναι πως η Ύδρα, στα ακίνητα που βρίσκονται στην πλατφόρμα Airbnb, εμφανίζει προκρατήσεις που φτάνουν το 94%, η Κύθνος το 86% και η Αίγινα το 84%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου, E-Real Estates. Λίγο χαμηλότερα, στο 76% είναι οι πληρότητες στις Σπέτσες ενώ στο πιο κοντινό Kυκλαδονήσι στην Αττική, στην Κέα, στο 78%. Μεταξύ των υπόλοιπων δημοφιλών νησιών υψηλά ποσοστά πληρότητας, της τάξεως του 91% εμφανίζει η Νάξος, ενώ Μύκονος, Σαντορίνη και Πάρος, 70%, 79% και 69% αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά τους ηπειρωτικούς προορισμούς, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία οι ταξιδιώτες επιλέγουν, κατά κύριο λόγο, ακίνητα σε περιοχές που βρίσκονται σε χιλιομετρική απόσταση 2-2,5 ωρών από την κατοικία τους. Πληρότητες 93% καταγράφονται στη Μονεμβασιά ενώ στο 80% στο Ξυλόκαστρο όπως και στην Καλαμάτα. Το 75% φτάνουν οι προκρατήσεις στο Κιάτο, το 72% στη Ναυπακτία όπως επίσης και στους προορισμούς της Ανατολικής Μάνης. Παράλληλα στον, κοντινό στην Αθήνα, Ωρωπό καταγράφονται ήδη πληρότητες της τάξεως του 70%.

«Στην ηπειρωτική Ελλάδα το ποσοστό προ-κρατήσεων είναι άνω του 70% και σίγουρα τις επόμενες ημέρες θα αγγίξει ακόμη και το 100% στους όμορους νομούς της Αττικής» σημειώνει ο πρόεδρος του E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας. Υπογραμμίζει πάντων ότι η δυναμικότητα, τα εγγεγραμμένα διαμερίσματα και κατοικίες σε πολλούς προορισμούς είναι περιορισμένη, ενώ «το γεγονός υιοθέτησης της ευέλικτης πολιτικής ακύρωσης από μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών, αποτελεί βασικό σύμμαχο του κλάδου και των υψηλών ποσοστών προ-κρατήσεων».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button