ΕνημέρωσηΟικονομία

Ακίνητα: «Πόλος έλξης» τα ελληνικά νησιά για τους ξένους

Τα νησιά των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού βρίσκονται σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις των ξένων που ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε ακίνητα στη χώρα μας ενώ ανoδικές τάσεις εμφανίζουν και λιγότερο δημοφιλή νησιά, όπως για παράδειγμα, η Σάμος και η Ικαρία.

Η διεθνής ζήτηση για αγορά κατοικίας στα ελληνικά νησιά καταγράφεται ενισχυμένη το 2024, σε αντίθεση με την εγχώρια που εμφανίζεται ελαφρώς μειωμένη, σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας Spitogatos. Ξένοι επενδυτές από χώρες, όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Γαλλία αναζητούν ακίνητα σε ελληνικά νησιά προκειμένου να επενδύσουν στην αγορά κατοικίας στη χώρα μας, την ίδια στιγμή μάλιστα που, στους πιο δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς, οι τιμές κινούνται ανοδικά.

Στις Κυκλάδες τα πιο δημοφιλή νησιά για αγορά κατοικίας από δυνητικούς αγοραστές του εξωτερικού αναδεικνύονται η Πάρος, η Σύρος, η Νάξος και η Μύκονος. Ο μεγαλύτερος όγκος των αναζητήσεων, προέρχεται από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ελβετία.

Η Αίγινα αναδεικνύεται ως το πιο δημοφιλές νησί για αγορά κατοικίας από ξένους στον Αργοσαρωνικό, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να παρατηρείται από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Ισραήλ.

Στις Σποράδες, η Σκιάθος βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων για επενδυτές από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Σουηδία και τη Γαλλία.

Στα Επτάνησα, η Κέρκυρα «κερδίζει» τις προτιμήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Σερβία, την Ολλανδία, την Αυστραλία και το Ισραήλ.

Ρόδος και Κως «πρωταγωνιστούν» στις επιλογές των ξένων που αναζητούν κατοικία στα Δωδεκάνησα κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Σουηδία και το Ισραήλ.

Στην Κρήτη το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών στρέφεται στα Χανιά, από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, το Ισραήλ και η Ολλανδία.

Αυξημένη επίσης, παρατηρείται κατά το τρέχον έτος, η διεθνής ζήτησης για κατοικίες σε λιγότερο δημοφιλείς περιοχές της νησιωτικής χώρας, όπως τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη Σάμο και την Ικαρία προέρχεται από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Ολλανδία, ενώ τη Χίο επιλέγουν κατά κύριο λόγο, ξένοι επενδυτές από τις ΗΠΑ, την Ολλανδία και την Τουρκία.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button