Επικαιρότητα

Μόνο για ένα δίμηνο η ακτοπλοϊκή σύνδεση Μαντούδι – Σποράδες – Galaksias.com

Να λειτουργήσει η ακτοπλοϊκή γραμμή Μαντούδι Εύβοιας – Σποράδες και τη χειμερινή περίοδο και όχι μόνο δυο καλοκαιρινούς μήνες, ζητούν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Στυλιανίδη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Νίνα Κασιμάτη.

Οι βουλευτές μεταφέρουν ένα πάγιο αίτημα κατοίκων και επαγγελματιών των Β. Σποράδων και εξηγούν στον υπουργό ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, τα νησιά των Β. Σποράδων είναι ακτοπλοϊκά προσβάσιμα για τη νότια και την κεντρική Ελλάδα μόνο από το λιμάνι του Βόλου, ενώ το λιμάνι στο Μαντούδι Ευβοίας εξυπηρετεί ακτοπλοϊκά τα νησιά μόνο τη θερινή περίοδο.

Να σημειωθεί ότι αν κάποιος επιθυμεί να πάει από την Αθήνα στα νησιά των Σποράδων, θα χρειαστεί να φτάσει και να διανυκτερεύσει στον Βόλο, προκειμένου την επόμενη μέρα να πάει ακτοπλοϊκά σε κάποιο από τα νησιά. Στο μεταξύ την απογοήτευση των κατοίκων και επαγγελματιών των Β. Σποράδων προκάλεσε η είδηση ότι η ναυτιλιακή εταιρεία SAOS Ferries αναμένει την τυπική έγκριση από το υπουργείο Ναυτιλίας για τα δρομολόγια από Μαντούδι – Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο, τα οποία όμως θα αφορούν την περίοδο από 1η Ιουλίου μέχρι 1η Σεπτεμβρίου 2024, δηλαδή μόνο για δύο μήνες.

Κάτοικοι και επαγγελματίες των νησιών βλέπουν το πάγιο αίτημά τους και πάλι να μην υλοποιείται, παρά το γεγονός ότι όλο το προηγούμενο διάστημα λάμβαναν διαβεβαιώσεις από τους τοπικούς βουλευτές και υπουργούς της κυβέρνησης για τις προθέσεις και τις ενέργειές τους να λειτουργήσει η γραμμή και τη χειμερινή περίοδο.

Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση Μαντουδίου – Β. Σποράδων μόνο για δύο μήνες έχει ως αποτέλεσμα, και φέτος, να μη διευκολυνθούν συγκοινωνιακά μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες την περίοδο του Πάσχα αλλά και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα της θερινής τουριστικής σεζόν.

Γεγονός που, όπως σημειώνουν, αντανακλά και στην τοπική, κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα των νησιών και φέρνει σε μειονεκτική θέση κατοίκους, επαγγελματίες και παραγωγούς των νησιών.

Η Attica Group πούλησε το «Express Skiathos»

Την υπογραφή συμφωνίας για την πώληση του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Express Skiathos» ανακοίνωσε η Attica Group, έναντι συνολικού τιμήματος 9 εκατ. ευρώ, καταβλητέου τοις μετρητοίς, στην εταιρεία 4NAVER SHIPHOLDING LTD.

Οπως έκανε γνωστό η Attica Group, η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται να πραγματοποιηθεί με την παράδοση του πλοίου στους νέους αγοραστές, το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. Από τη συναλλαγή αυτή, πραγματοποιήθηκε καθαρό κέρδος για την Attica Group περίπου 2,8 εκατ. ευρώ και θα περιληφθεί στα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου 2024, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου θα ενισχυθούν περίπου κατά 9 εκατ. ευρώ. Το «Express Skiathos», υπό ελληνική σημαία, εκτελούσε δρομολόγια από Βόλο για Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο, έχει ικανότητα μεταφοράς 1.225 επιβατών και έχει κατασκευαστεί το 1996 στην Ιταλία.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button