ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Το αργότερο την ερχόμενη εβδομάδα ανακοινώνονται οι τιμές του Φεβρουαρίου – Galaksias Portal News

Σε λίγες μέρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι νέες τιμές Φεβρουαρίου για τα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος.
Οι τιμές ρεύματος Φεβρουαρίου θα αναρτηθούν στον πίνακα δημοσίευσης τιμών ρεύματος της ΡΑΑΕΥ.

Αναλυτικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πράσινο τιμολόγιο

Οι τιμές χρέωσης για το πράσινο τιμολόγιο θα πρέπει να αναρτηθούν έως τις 5 Φεβρουαρίου. Στο πράσινο τιμολόγιο το πάγιο είναι 5 ευρώ και η τιμή χρέωσης της κιλοβατώρας είναι η ίδια για ολόκληρο τον μήνα.

Το μπλε τιμολόγιο

Οι τιμές χρέωσης των σταθερών μπλε τιμολογίων θα αναρτηθούν την 1η Φεβρουαρίου. Το μπλε τιμολόγιο με σταθερή χρέωση καθόλη τη διάρκεια του συμβολαίου. Υπάρχει όμως ρήτρα πρόωρης αποχώρησης αν ο καταναλωτής θελήσει να φύγει.

Οι εταιρείες προωθούν τώρα τα κίτρινα τιμολόγια

Στο κίτρινο τιμολόγιο οι τιμές θα αναρτηθούν στον πίνακα της ΡΑΑΕΥ εντός δύο ημερών από την ημέρα που οριστικοποιούνται. Και αναλυτικότερα, οι τιμές των κίτρινων ex-ante τιμολογίων θα αποτυπωθούν στον πίνακα την 1η Φεβρουαρίου. Τότε ενδεχομένως να ξέρουν οι καταναλωτές με τι τιμές κατανάλωσαν το ρεύμα του Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τιμές των κίτρινων ex-post τιμολογίων θα αναρτώνται στον πίνακα κατά μέγιστο δύο μήνες μετά τον μήνα εφαρμογής τους. Έτσι, την 1η Μαρτίου 2024 θα συμπληρωθούν στον πίνακα που αφορά τον Ιανουάριο 2024 οι τιμές των ex-post κίτρινων τιμολογίων. Σημειώνεται ότι και το κίτρινο τιμολόγιο δεν έχει ρήτρα πρόωρης αποχώρησης.

Το… πολύχρωμο τιμολόγιο

Πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο γνωστούς παρόχους ρεύματος, αναμένεται να παρουσιάσει μια νέα οικονομική πρόταση που δεν φαίνεται να έχει -προς το παρόν- ανταγωνιστή.

Ο πάροχος αυτός προσφέρει ένα πέμπτο χρωματιστό τιμολόγιο, με τελική τιμή 12,3 λεπτά την κιλοβατώρα και πάγιο 9 ευρώ με 8 μήνες συμβόλαιο.

Όμως, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΑΕΥ), αναφέρει ότι είναι εκτός πλαισίων, καθώς το υφιστάμενο ρυθμιστικό πλαίσιο εντάσσει σε αυτή την κατηγορία μόνο τα 12μηνης διάρκειας συμβόλαια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Ενέργειας επεξεργάζονται τρόπους για να ενταχθούν στο υφιστάμενο πλαίσιο αυτά τα «μεικτά ελκυστικά» τιμολόγια ρεύματος.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button