Κόσμος

Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από πτώση ελικοπτέρου – Galaksias.com

Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός πτώσης ελικοπτέρου στον ωκεανό στα ανοικτά της δυτικής Νορβηγίας.

Το θλιβερό συμβάν που έγινε χθες αφορά ελικόπτερο Sikorsky S-92 που διαχειριζόταν η Bristow Norway και πραγματοποιούσε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, δήλωσαν Νορβηγοί αξιωματούχοι.

Τα έξι μέλη του πληρώματος διασώθηκαν από ομάδες διάσωσης αλλά το ένα εξ αυτών δηλώθηκε νεκρό στο νοσοκομείο, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση.

Ένας από τους επιζώντες βρισκόταν σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση και ένας ήταν σοβαρά τραυματισμένος ενώ οι υπόλοιποι τρεις υπέστησαν ελαφρά τραύματα, ανέφερε το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Σε ότι αφορά την αιτία του δυστυχήματος δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

«Έχουμε αποστείλει επιθεωρητές δυστυχημάτων στο Σταβάνγκερ και το Μπέργκεν για να διερευνήσουν το δυστύχημα», δήλωσε στο Reuters ο Γουίλιαμ Μπερτχάουσεν από τη νορβηγική Αρχή Έρευνας για την Ασφάλεια. Οι δύο πόλεις είναι οι βασικότεροι κόμβοι για τη μεγάλη νορβηγική βιομηχανία πετρελαίου και αερίου.

Αποτέλεσμα αυτού του θλιβερού συμβάντος ήταν να ανασταλούν προσωρινά οι μεταφορές προς και από τις υπεράκτιες πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου και αερίου της χώρας.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button