ΕνημέρωσηΠολιτική

«Πίσω από τις θριαμβολογίες για το αναπτυξιακό θαύμα της χώρας, υπάρχει μια σκληρή πραγματικότητα» – Galaksias Portal News

«Η πολιτική επιστρέφει» είναι το κεντρικό σύνθημα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Νέας Αριστεράς, η οποία ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας, Αλέξη Χαρίτση.

«Ο χρόνος σταμάτησε στα Τέμπη. 57 νεκροί. Ένα έγκλημα», ανέφερε στο ξεκίνημα ο κ Χαρίτσης και πρόσθεσε: «Ένα έγκλημα που αποκάλυψε ότι πίσω από τις θριαμβολογίες για το αναπτυξιακό θαύμα της χώρας, υπάρχει μια σκληρή, μια ανάλγητη πραγματικότητα. Η πραγματικότητα μιας χώρας με διαλυμένες υποδομές, μιας χώρας που υποφέρει από την απουσία σχεδίου, από την κατασπατάληση των δημόσιων πόρων, από το ρουσφέτι και την αδιαφάνεια, μιας χώρας που αδιαφορεί για τους ανθρώπους της» ανέφερε ο κ. Χαρίτσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλάι στην πραγματικότητα αυτή, υπάρχει όμως και «η δική μας Ελλάδα, η Ελλάδα που δεν ξεχνά. Η κοινωνία που οργανώνεται και αντιστέκεται. Οι άνθρωποι που στον κυνισμό της καθημερινότητας και του ‘δεν αλλάζει τίποτα’ αντιτάσσουν την αλληλεγγύη, τη διεκδίκηση, τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Για τη ζωή που μας αξίζει! Απέναντί μας όμως έχουμε μια άλλη Ελλάδα. Την Ελλάδα μιας κυβέρνησης που ένα χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών προσβάλλει τη μνήμη των νεκρών, τον πόνο των οικογενειών, την απαίτηση των πολιτών για δικαιοσύνη. Μια κυβέρνηση που συγκαλύπτει, που μπαζώνει τον τόπο του εγκλήματος, που παρεμβαίνει στην ανεξαρτησία των θεσμών για να μην αποδοθεί δικαιοσύνη. Μια κυβέρνηση που αδιαφορεί για την καταδίκη της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αντί να απολογηθεί για την παραβίαση του κράτους δικαίου, ανακαλύπτει υπονομευτές και σκοτεινά σχέδια συνωμοσίας».

Σύμφωνα με πηγές της Νέας Αριστεράς «μετά από 120 και πλέον ανοιχτές συνελεύσεις και εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, η Νέα Αριστερά κλείνει τον πρώτο κύκλο συγκρότησής της, αποκτά κεντρική οργανωτική δομή και οργανώσεις σε όλη τη χώρα. Σε αυτό το πλαίσιο, την Κυριακή θα συγκροτηθεί το κεντρικό όργανο της Νέας Αριστεράς, ενώ θα εγκριθεί και η πολιτική διακήρυξη».

Η ολοκλήρωση των εργασιών της συνδιάσκεψης θα σημάνουν την έναρξη της προεκλογικής μάχης αλλά και της διαμόρφωσης του ευρωψηφοδελτίου. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «η Νέα Αριστερά φτάνει στην πανελλαδική της συνδιάσκεψη με νέα πρόσωπα και εκπροσώπηση από πολλούς κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εργασίες της συνδιάσκεψης ξεκίνησαν με τη συγκρότηση του τιμητικού προεδρείου και με χαιρετισμούς του πρώην προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του Παλαιστίνιου Πρέσβη.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button