Επικαιρότητα

«Έσπασαν» ρεκόρ τα Γαϊτανάκια του Ευρίπου 2024 στη Χαλκίδα – Galaksias.com

«Έσπασαν» όλα τα ρεκόρ φέτος «Τα Γαϊτανάκια του Ευρίπου», το αποκριάτικο έθιμο της Χαλκίδας που έρχεται κάθε χρόνο να ενώσει Συλλόγους, ανεξάρτητες ομάδες, μικρούς και μεγάλους από όλη την Ελλάδα.

75 Σύλλογοι με 87 Γαϊτανάκια, περισσότεροι από 1750 χορευτές όλων των ηλικιών, προσέφεραν ένα εντυπωσιακό θέαμα, κατακλύζοντας με χρώμα και πλέκοντας το γαϊτανάκι τους σε ολόκληρη την παραλία, από την Παλαιά Γέφυρα μέχρι και τον προβλήτα του Αγ. Νικολάου σήμερα, Κυριακή 10 Μαρτίου 2024.

Και βέβαια, για ακόμη μια χρόνια δεν έλειψε το υπερθέαμα, με τη μεγαλύτερη χορευτική αλυσίδα, ενωμένων ανθρώπων σε όλο το μήκος της παραλίας, οι οποίοι χόρεψαν στον ρυθμό του δικού μας, Ευβοιώτικου Καβοντορίτικου.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμητρα Σακελλαράκη καλωσόρισαν τον κόσμο, που είχε κατακλύσει την παραλία, ευχαρίστησαν όλους τους Συλλόγους και ιδιαίτερα εκείνους που είχαν έρθει από μακρυά, για να τιμήσουν με τη συμμετοχή τους τη Χαλκίδα.

Επίσης, ευχαρίστησαν τον Ο.Λ.Ν.Ε, την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, το Παράρτημα Χαλκίδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τον δάσκαλο χορού Δημήτρη Ελευθερίου, που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης, όλους τους εργαζόμενους του Δήμου και τον Βασίλη Σοφίου.

Το γλέντι συνεχίστηκε με νησιώτικα και χορό από όλο τον κόσμο και στο τέλος της εκδήλωσης, διανεμήθηκαν αναμνηστικά σε όλους τους Συλλόγους που συμμετείχαν.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button