Κόσμος

Στους 115 ο αριθμός των νεκρών – Galaksias.com

Στους 115 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από το μακελειό στη Μόσχα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. 

Όπως έκαναν γνωστό ρωσικά μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια ερευνών στα συντρίμμια που προκλήθηκαν από την επίθεση στο χώρο συναυλιών, εντοπίστηκαν περισσότερες σοροί, ανεβάζοντας δραματικά τον αριθμό των θυμάτων.

Οι τραυματίες παραμένουν στους 145, ωστόσο, όπως προειδοποίησαν οι Αρχές, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί, καθώς η κατάσταση της υγείας αρκετών εξ αυτών είναι κρίσιμη.

Κίεβο «βλέπουν» οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες

Και ενώ ο απολογισμός των νεκρών μεγαλώνει κάθε ώρα που περνά οι ρωσικές Αρχές αναζητούν ποιος σχεδίασε το χτύπημα. Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ισχυρίζονται πως «βλέπουν «επαφές» στην Ουκρανία.

Η υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) αναφέρει σε ανακοινωσή της ότι «αφού διέπραξαν την τρομοκρατική επίθεση, οι εγκληματίες σχεδίαζαν να διασχίσουν τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα και είχαν κατάλληλες επαφές στην ουκρανική πλευρά».

Στην ανακοίνωση της FSB, την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS αναγφέρεται επίσης πως «η επίθεση είχε σχεδιαστεί προσεκτικά».

Παράλληλα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε επικαλούμενο την ανακοίνωση της FSB ότι «τέσσερις φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης κατευθύνονταν στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία όταν συνελήφθησαν νωρίς σήμερα (23/3) το πρωί και είχαν επαφές στην ουκρανική πλευρά».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button