Επικαιρότητα

Σε αποκριάτικους ρυθμούς την Τσικνοπέμπτη το Ηράκλειο με πλούσιες εκδηλώσεις που συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι

Η μουσική διαδρομή ξεκίνησε από τα σκαλάκια της Πλατείας Δασκαλογιάννη

Mε κέφι και χορό και στο κλίμα της αποκριάς, μικροί μεγάλοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, στο κέντρο της πόλης από το πρωί έως το βράδυ της Τσικνοπέμπτης.

Στο πλαίσιο των Αποκριάτικων δράσεων,  σπουδαστές της Δραματικής Σχολής “ΝΟΤΟΣ” παρουσίασαν στους δρόμους του Ηρακλείου “”μασκαράδες” με κοστούμια από τη Βενετσιάνικη συλλογή του από το πρωί έως το μεσημέρι.

 Το σχεδιασμό της εκδήλωσης είχε η Άννα Μαχαιριανάκη.  
 
Το απόγευμα της Τσικνοπέμπτης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου υπό την διεύθυνση του μουσικού Βαγγέλη Τσαγκαράκη, παιάνισε διασκεδάζοντας τον κόσμο που βρέθηκε στο κέντρο της πόλης, αποκριάτικες μελωδίες.

Η μουσική διαδρομή ξεκίνησε από τα σκαλάκια της Πλατείας Δασκαλογιάννη.  Την Φιλαρμονική συνάντησαν οι Ηρακλειώτες αλλά και οι επισκέπτες της πόλης, κατά τη διάρκεια της μουσικής της βόλτας και στις Πλατείες Ελευθερίας, Λιονταριών, Αγίας Αικατερίνης, Νικηφόρου Φωκά (Φιξ) κτλ.

Παράλληλα στο αίθριο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, καθόλη τη διάρκεια των Απόκρεων μπορούν όλοι να θαυμάσουν τις διακοσμητικές κούκλες και μάσκες από το μουσείο Καζαντζάκη, το όποιο ο Δήμος ευχαριστεί θερμά για τον δανεισμό τους. 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button