ΕνημέρωσηΠολιτική

Καλή τύχη και να επιστρέψετε ασφαλείς – Galaksias Portal News

Μήνυμα για την κρισιμότητα της αποστολής έστειλε ο Νίκος Δένδιας στο πλήρωμα της φρεγάτας «Ύδρα». Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού έλαβε εντολή να αποπλεύσει για την Ερυθρά Θάλασσα, συμμετέχοντας στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες».

Στο μήνυμά του προς τους αξιωματικούς και τους ναύτες της φρεγάτας «Ύδρα», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «η κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα και ειδικά στον Κόλπο του Άντεν έχει επιδεινωθεί από επιθέσεις ενόπλων τόσο με πυρά όσο και από drone ή και πυραύλους, που απειλούν την σταθερότητα και την ελληνική οικονομία».

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Δένδια:

«Πάτε στην Ερυθρά Θάλασσα γιατί αυτό υπηρετεί το εθνικό συμφέρον και όχι οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό. Η ελληνική κοινωνία έχει στραμμένα τα μάτια της σε εσάς και εύχεται να είστε καλά και να επιστρέψετε ασφαλείς. Έχω πλήρη επίγνωση ότι η πατρίδα σας στέλνει σε ζώνη κινδύνου.

Κύριε Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΝ, Αρχηγέ Στόλου, Κυβερνήτα, μέλη του πληρώματος, όπως ξέρετε η κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα και ειδικά στον Κόλπο του Άντεν έχει επιδεινωθεί από επιθέσεις ενόπλων τόσο με πυρά όσο και από drone ή και πυραύλους, που απειλούν την σταθερότητα και την ελληνική οικονομία.

Προηγουμένως, σε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, ελήφθη η τελική απόφαση για την ευρωπαϊκή επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» με την συμμετοχή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» αλλά και και με την ανάληψη του επιχειρησιακού στρατηγείου με Έλληνα Διοικητή, καθώς εξυπηρετεί πρωτίστως τα εθνικά μας συμφέροντα.

Έχω εξηγήσει τους λόγους που επιβάλλουν την συμμετοχή μας στην επιχείρηση, η οποία εμπεριέχει κινδύνους, αλλά το Πολεμικό μας Ναυτικό με την υψηλή αίσθηση του καθήκοντος και τον επαγγελματισμό του, ιστορικά δεν έχει ηττηθεί απέναντι στις προκλήσεις.

Η Ελλάδα με ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλία αποδίδει τεράστια σημασία στην διασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και της ζωής των Ελλήνων ναυτικών και ως κομμάτια της ελληνικής ναυτοσύνης εσείς ειδικά το καταλαβαίνετε, όπως επίσης καταλαβαίνετε το πως η ναυσιπλοΐα επηρεάζει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, αφού η αύξηση κόστους των προϊόντων οφείλεται στην αύξηση του μεταφορικού τους κόστους, που με την σειρά του οφείλεται στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή αυτή, η οποία επίσης συνδέεται και με την ελεύθερη επικοινωνία με τα ελληνικά λιμάνια, που κινδυνεύουν να χάσουν την στρατηγική σημασία τους και μαζί να χαθούν θέσεις εργασίας Ελλήνων που δραστηριοποιούνται σε αυτά.

Έτσι, με την συμμετοχή στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» δεν κάνετε μόνο προβολή της ελληνικής και ευρωπαϊκής σημασίας αλλά υπηρετείτε το ελληνικό συμφέρον για την προώθηση της ασφάλειας, της σταθερότητας, της ειρήνης αλλά και για έναν ισχυρό ευρωπαϊκό αμυντικό βραχίονα, αφού η επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία μάλιστα έχει ελληνικό όνομα και ελληνική ηγεσία. Η σκέψη όλων μας θα σας συνοδεύουν καθ’ όλη την διάρκεια της αποστολής. Εύχομαι από καρδιάς, καλή τύχη και να επιστρέψετε ασφαλείς».

Δείτε βίντεο από την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στη φρεγάτα «Ύδρα»:

πηγή: OnAlert.gr – φωτογραφίες: Eurokinissi

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button