ΑθλητικάΕνημέρωση

2η θέση για τον Red Bull αθλητή στο FPT Cape Town 2024 – Galaksias Portal News

To FPT Cape Town 2024 ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο, που μας πέρασε και ο Lennart Neubauer κατάφερε να ανέβει στη δεύτερη θέση στο βάθρο των νικητών.

Ορισμένοι από τους καλύτερους freestylers παγκοσμίως, ανάμεσά τους και ο Lennart Neubauer, συναντήθηκαν στο Milnerton Aquatic Club στη λίμνη Rietvlei στο Κέιπ Τάουν για να επιδείξουν τα φαντασμαγορικά freestyle κόλπα τους. Η φετινή σεζόν σημαδεύτηκε από φοβερούς ανέμους, οι οποίοι όμως προσέφεραν θεαματική δράση στο κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

FPT Cape Town 2024 – Single Elimination

Κατά την πρώτη ημέρα των αγώνων, στις 10 Φεβρουαρίου, ήταν προγραμματισμένη η διεξαγωγή του αγώνα single elimination – τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες – σε συνθήκες επίπεδης θάλασσας στη λίμνη Rietvlei. Με πολλούς αθλητές έτοιμους να τα δώσουν όλα και με ανέμους που έπνεαν πάνω από 30 κόμβους, όλα έδειχναν ότι πρόκειται να είναι μια αξέχαστη ημέρα freestyle.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον πρώτο γύρο ο Red Bull αθλητής, Lennart Neubauer, είχε να αντιμετωπίσει τον Γερμανό Niclas Nebelung. Και οι δύο είχαν σκοράρει 43 πόντους εκείνη την ημέρα, αλλά το Double Air Culo του Nebelung, για άλλη μια φορά, του έδωσε το πλεονέκτημα. Έτσι ο Lennart εξασφάλισε την τρίτη θέση στο βάθρο του single elimination και ο Nebelung πλέον είχε να αντιμετωπίσει τον Testa, για την πρωτιά.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι μπορεί ο Γερμανός windsurfer να ήταν ένας δυνατός αντίπαλος, παρόλα αυτά το ότι κατάφερε να νικήσει τον Lennart, αποτέλεσε μεγάλη ανατροπή.

Νικητές του single elimination αναδείχθηκαν τελικά οι:

Jacopo Testa
Niclas Nebelung
Lennart Neubauer
Στο single elimination γυναικών, τη νίκη πήρε η Lisa Kloster, θέτοντας τον εαυτό της σε εξαιρετική θέση για να εξασφαλίσει την πρώτη της διεθνή νίκη.

FPT Cape Town 2024 – Double Elimination

Το double elimination, γνωστό και ως “comeback” γύρος, είναι μια ευκαιρία για τους αθλητές να βελτιώσουν τη θέση τους από το single elimination. Οι αθλητές αφού καταφέρουν να περάσουν ένα run, θα έχουν την ευκαιρία να αναμετρηθούν με τον αθλητή, που έχει τοποθετηθεί υψηλότερα στη βαθμολογία και ο οποίος θα πρέπει να υπερασπιστεί τη θέση του. Αν κάποιος έχει τις ικανότητες και την αντοχή, μπορεί θεωρητικά να φτάσει μέχρι την κορυφή!

Καθώς δεν υπήρχαν οι σωστές συνθήκες αέρα στο Κέιπ Τάουν για να διεξαχθεί το double elimination, οι αθλητές και το πλήρωμα αναχώρησαν για το Paternoster, το οποίο βρισκόταν σε απόσταση δύο ωρών.

Ο Niclas Nebelung, ο οποίος επρόκειτο να υπερασπιστεί τη δεύτερη θέση του στο double, ήταν δυστυχώς απών, πράγμα που σημαίνει ότι η νίκη του Neubauer του έδωσε 2 θέσεις και του επέτρεψε να κοντράρει τον Jacopo Testa για τη νίκη.

Δυστυχώς, δεν υπήρχε αρκετός άνεμος και κύματα για να συμπληρώσουν σωστά το scoresheet τους οι Testa και Neubauer, οπότε ύστερα από δύο απόπειρες οι κριτές ακύρωσαν τα runs και επικράτησε το αποτέλεσμα του single elimination.

Overall νικητές του FPT 2024 Cape Town ανδρών αναδείχθηκαν οι:

Jacopo Testa
Lennart Neubauer
Niclas Nebelung
Στις γυναίκες η τελική 3αδα διαμορφώθηκε ως εξής:

Lisa Kloster
Heidi Jabbari
Katja Haslinger

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button