ΑθλητικάΕνημέρωση

«Έχει αλλάξει η δυναμική μας, στόχος η πρόκριση» – Galaksias Portal News

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στις δηλώσεις του πριν την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε, τόνισε πως η δυναμική των «ερυθρόλευκων» έχει αλλάξει, με τον Ισπανό τεχνικό να στέλνει μήνυμα πρόκρισης.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην συνέντευξη Τύπου πριν το σπουδαίο παιχνίδι Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε, για τα προημιτελικά του Conference League, αναφέρθηκε στην προετοιμασία που έχει γίνει εντός του συλλόγου για την αναμέτρηση, αλλά και το επίπεδο που έχουν αλλάξει οι «ερυθρόλευκοι».

Όπως είναι λογικό ο Ισπανός προπονητής ξεκαθάρισε πως η ομάδα του θέλει μονάχα τη νίκη, με τον ίδιο μάλιστα να μην θεωρεί ότι όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον τουρκικό σύλλογο θα επηρεάσουν τους ποδοσφαιριστές.

Όσα ανέφερε ο Μεντιλίμπαρ για το Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε

Το αν έχει καταλήξει στην ενδεκάδα:

«Έχω αποφασίσει, είμαστε στην παραμονή. Έχω πάρει τις αποφάσεις μου από χθες και ελπίζω να μη γίνει τίποτα σοβαρό στην προπόνηση, ώστε να χρειαστεί να τα αλλάξω».

Τους πέντε παίκτες που είναι στο όριο καρτών:

«Σκεφτόμαστε μόνο το αυριανό παιχνίδι κι όχι τη ρεβάνς.

Πρέπει να το κερδίσουμε οπωσδήποτε. Έχουμε μια ομάδα πλήρη που μπορεί να καλύψει τα κενά.

Περισσότερο πρόβλημα έχουμε στην άμυνα, όπου έχουμε μόνο δύο δηλωμένους παίκτες και αν τιμωρηθούν θα έχουμε πρόβλημα. Όμως δεν το σκεφτόμαστε τώρα».

Το αν θεωρεί πως η αναστάτωση στις τάξεις της Φενέρ μπορεί να την επηρεάσει ή όχι:

«Δεν το πιστεύω πως θα επηρεαστεί.

Ίσα-ίσα, πιστεύω πως όλη της η προσοχή είναι στο Conference League, με όσα έχουν συμβεί εντός των τειχών. Είναι μια ομάδα με πολεμιστές, που δεν χαρίζουν τίποτα και θα έρθουν να πολεμήσουν γι’ αυτό που διεκδικούν».

Για το γεγονός ότι η Φενέρμπαχτσε έχει αρκετές μέρες να παίξει δυνατό παιχνίδι:

«Αυτό σημαίνει πως θα είναι πλήρης, με όλους τους παίκτες διαθέσιμους, όπως κι εμείς, που έχουμε μόνο έναν τιμωρημένο. Η Φενέρ είχε την ευκαιρία να παίξει, αλλά παρέταξε τη δεύτερη ομάδα στο Σούπερ Καπ».

Το κατάμεστο γήπεδο:

«Εξαρτάται από μας, εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να δώσουμε κίνητρο στον κόσμο για να συνεχίσει να μας υποστηρίζει.

Θέλουμε να τους κάνουμε χαρούμενος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».

Το αν τον προβληματίζει το κακό ξεκίνημα που είχε η ομάδα του με Φερεντσβάρος και Μακάμπι εντός έδρας:
«Δεν πρέπει να μένουμε στα άσχημα, αλλά δεν τα ξεχνάμε κιόλας.

Από την πλευρά του ο αρχηγός του Ολυμπιακού Κώστας Φορτούνης ανέφερε

Για το ιστορικό παιχνίδι:

«Είναι ένα πολύ μεγάλο ματς για τους ποδοσφαριστές, για τον σύλλογο, για τον κόσμο.

Είναι τεράστιά ευκαιρία να πάμε ένα βήμα παρακάτω. Ο Ολυμπιακός πρέπει να πετυχαίνει πάντα ευρωπαίες επιτυχίες και είμαστε έτοιμοι για αύριο να κάνουμε το πρώτο βήμα για την πρόκριση».

Για το γεγονός ότι στην Ευρώπη εντός έδρας πετυχαίνει γκολ και δίνει ασίστ:

«Δεν υπάρχει μυστικό, μου αρέσει το γήπεδο και ο κόσμος. Μακάρι να συνεχιστεί, να βοηθήσω την ομάδα μου με ότι χρειαστεί μέσα στο γήπεδο. Μακάρι να έχουμε μαζί σαν ομάδα ένα καλό παιχνίδι».

Τι έχουν να πουν στον κόσμο:

«Είναι τεράστιο κίνητρο για εμάς. Ο κόσμος θα μας στηρίξει, το γήπεδο θα είναι γεμάτο και σίγουρα θέλουμε να τους κάνουμε χαρούμενους».

Για την απουσία του Ποντένσε:

«Είναι σίγουρα ένας ποδοσφαιριστής που μας βοηθάει. Έχουμε καλή συνεργασία μαζί του. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές για να αντικαταστήσουν το κενό που υπάρχει. Πιστεύω όποιος και να παίξει αύριο θα δώσει ότι καλύτερο έχει και θα βοηθήσει την ομάδα».

Για τα κομβικά σημεία του ματς:

«Η ομάδα που παίζει εντός έδρας είναι σημαντικό να πει δυνατά. Πρέπει να προσέξουμε την αντίπαλη ομάδα. Έχει ποιοτικούς παίκτες και μπορεί ανά πάσα στιγμή αν μας δημιουργήσει ευκαιρίες. Είναι σημαντικό να μπούμε δυνατά και με τη βοήθεια του κόσμου να πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ και να αποκτήσουμε προβάδισμα».

Για το πως επανήλθε μετά από δύο χιαστούς:

«Σίγουρα είχα δυσκολίες. Οι τραυματισμοί με πήγαν πίσω. Δεν σταμάτησα να δουλεύω. Χαίρομαι που είμαι υγιής. Το απολαμβάνω. Είχα δώσει την υπόσχεση να με δει ο γιος μου να παίζω όπως είμαι».

Για τις διαφορές με το προηγούμενο ματς πριν δύο χρόνια που αντιμετώπισαν τη Φενέρμπαχτσε:

«Μακάρι να είμαστε καλύτεροι έτσι ώστε να πιέσουμε τον αντίπαλο και να προκριθούμε.

Η ομάδα τότε με τώρα είναι διαφορετική, ο προπονητής είναι διαφορετικός. Αυτήν την περίοδο είμαστε καλά δουλεμένοι, πατάμε καλά στα πόδια μας, ο αντίπαλος σίγουρα δεν ήταν τόσο δυνατός όσο τώρα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο»/

To άρθρο Μεντιλίμπαρ για το Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: «Έχει αλλάξει η δυναμική μας, στόχος η πρόκριση» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button