Επικαιρότητα

Ανακοίνωση Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Κοζάνης για το κλείσιμο των σχολείων και την τηλεκπαίδευση, λόγω καιρού!

Αθωράκιστα σχολεία απέναντι σε φυσικά φαινόμενα και πανδημία!

Η τηλεκπαίδευση δεν είναι το φάρμακο δια πάσα νόσο!

Πρώτα ο κορωνοϊός, τώρα ο καιρός! Οι Δ/νσεις Εκπαίδευσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης ύστερα από πρόταση του Δημάρχου Κοζάνης ανακοίνωσαν ότι τα μαθήματα στα σχολεία, τη Δευτέρα 22 του Γενάρη, θα γίνουν με τηλεκπαίδευση λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών! Στο ίδιο έργο θεατές όπως και πέρυσι που τα σχολεία του Δήμου Κοζάνης είχαν την πανελλαδική πρωτιά στην τηλεκπαίδευση, λόγω καιρού!

Δε θα δεχτούμε καμία προσπάθεια καθιέρωσης της τηλεκπαίδευσης, εκτός πανδημίας, στο όνομα των όποιον «έκτακτων συνθηκών». Σήμερα είναι ο καιρός, αύριο θα είναι η αδυναμία του κράτους να στείλει εκπαιδευτικούς σε μια σειρά περιοχές.

Οι εκπαιδευτικοί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας και χωρίς καμιά στήριξη από το Υπουργείο Παιδείας αξιοποιήσαμε την τηλεκπαίδευση στον αγώνα για να μείνει ανοιχτή η παιδαγωγική σχέση μας με τους μαθητές. Δε θα δεχτούμε, όμως, η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνεται λάστιχο στο όνομα των “έκτακτων συνθηκών” κατά το δοκούν!

Τι θα γίνει με τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που χρησιμοποιούσαν τον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων για την τηλεκπαίδευση; Αύριο εκείνους δε θα τους πιάσουν τα καιρικά φαινόμενα; Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι θα μετακινηθούν με ασφάλεια, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα μέσα της τηλεκπαίδευσης; Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για το τι θα γίνει με τους μαθητές, ειδικά των πιο μικρών ηλικιών. Τι θα γίνει χωρίς «ειδική άδεια» για όλους τους γονείς;

Οι ευθύνες για τις ελλείψεις και τα κενά στη μόρφωση των μαθητών δεν κρύβονται πίσω από την τηλεκπαίδευση!

Η εκπαίδευση και οι μαθητές δεν είναι κόστος όπως μας λογαριάζουν. Να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία από τις καιρικές συνθήκες!

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, ώστε να καθαριστούν δρόμοι και προαύλια σχολικών μονάδων για να εξασφαλίζεται η ασφαλής πρόσβαση στους χώρους των σχολείων. Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λετουργία της θέρμανσης σ’ όλα τα σχολεία του Δήμου Κοζάνης!

Να αποσύρει το Υπουργείο Παιδείας όλες τις νομοθετικές διατάξεις που γενικεύουν την τηλεκπαίδευση, εκτός πανδημίας, στο όνομα των έκτακτων αναγκών. Να αποσύρει τις οδηγίες περί υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης στα σχολεία που κλείνουν λόγω καιρού. Οι εκπαιδευτικοί μέσα από τους Συλλόγους Διδασκόντων να αποφασίσουν για την κάλυψη των χαμένων διδακτικών ωρών.

Κοζάνη 21/1/2024

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button