Επικαιρότητα

‘Η Ευρώπη που θέλουμε’ το μήνυμα των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ & του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης από την εκδήλωση για τις Ευρωεκλογές – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Μαθητές και μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ και του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης πραγματοποίησαν εκδήλωση ενημέρωσης με θέμα τις  ευρωεκλογές και την ημέρα της Ευρώπης, το πρωί της Τετάρτης 24 Απριλίου, στον πεζόδρομο της πόλης.

Οι μαθητές προχώρησαν σε δημοψήφισμα στήνοντας κάλπη με θέμα εάν θα συμμετέχει με την ψήφο του ο κόσμος ή όχι στις Ευρωεκλογές.

Άλλη ομάδα παιδιών ψηφιακά μέσω tablet και έντυπα μοίραζαν ερωτηματολόγια που αφορούσαν τις ευρωεκλογές, ενώ υπήρχε και ένα παιχνίδι να τοποθετήσουν τις σημαίες στις σωστές χώρες στον χάρτη της Ε.Ε.

Να σημειωθεί πως το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης είναι Σχολείο Πρέσβης του Ε.Κ. ενώ το 2ο ΕΠΑΛ είναι υποψήφιο Σχολείο Πρέσβης του Ε.Κ.

“Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε και στα παιδιά και έξω είναι η Ευρώπη που θέλουμε. Η Ευρώπη της ισότητας, της αλληλεγγύης, η Ευρώπη της βοήθειας από κράτος σε κράτος. Γνωρίζουμε ότι οι εποχές που διανύουμε και στη χώρα μας είναι δύσκολες , αλλά στα παιδιά δεν μπορούμε να λέμε πάντα τα αρνητικά. Εμείς θέλουμε τα παιδιά να έχουν ελπίδα να σκέφτονται το μέλλον με αισιοδοξία” υπογράμμισε η κ. Αριάδνη εκπαιδευτικός του 2ου ΕΠΑΛ.

Η εκδήλωση τέλει υπό την αιγίδα του Δήμου Κοζάνης.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button