ΕνημέρωσηΠολιτική

Αναμφισβήτητη η πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη – Φασίστες και νεοναζί δεν ψήφισαν ποτέ ΝΔ – Galaksias.gr

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Γιάννης Οικονόμου στον ΑΝΤ1. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε να απαντήσει για τις επερχόμενες εκλογές, τη ρύθμιση για το μόρφωμα Κασιδιάρη, αλλά και για τα περί παρακολούθησης του στρατηγού Κωνσταντίνο Φλώρου.

Στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε για τις βουλευτικές εκλογές της Άνοιξης ότι η ΝΔ δεν θεωρεί κανέναν ψηφοφόρο δεδομένο και δίνει καθημερινή μάχη για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Αναφερόμενος στις επικείμενες εθνικές εκλογές ο κ. Οικονόμου είπε: «Λέγαμε σταθερά ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Όπως το λέγαμε, έτσι γίνεται. Λίγο νωρίτερα, λίγο αργότερα, δεκαπέντε μέρες μπρος, δεκαπέντε πίσω. Ήμασταν συνεπείς στη δέσμευση. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Η πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει αμφισβητηθεί, σε μία Κυβέρνηση που δεν είναι στην αρχή, ούτε στη μέση, αλλά στο τέλος της τετραετίας. Δεν θεωρούμε κανέναν ψηφοφόρο δεδομένο. Θεωρούμε ότι η μάχη για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των ανθρώπων είναι διαρκής και πρέπει να βασίζεται στα αποτελέσματα της πολιτικής σου. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο, σύγχρονο, κεντροδεξιό κόμμα, που τα αποτελέσματα της πολιτικής της διευρύνουν και μεγαλώνουν την απήχησή της. Η Νέα Δημοκρατία μεγαλώνει, όχι γιατί μικραίνουν οι άλλοι, όχι γιατί κοιτάμε προς τα πίσω, αλλά γιατί τα αποτελέσματα της πολιτικής μας δίνουν απαντήσεις σε κοινωνικά στρώματα που ψηφίζουν, επιλέγουν, διαλέγουν με διαφορετικά κριτήρια. Με κριτήρια πολιτικά και ιδεολογικά και κυρίως το με κριτήριο σε ποια χώρα θέλουν να ζουν και να μεγαλώνουν τα παιδιά τους».

Οικονόμου για τη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού

Θα είναι η πρώτη από μια σειρά συνεντεύξεων του Πρωθυπουργού για θεματικούς κύκλους, που θα έχουν δύο στόχους. Πρώτα, να αναδείξουν το κυβερνητικό έργο, αυτής της πρώτης μας τετραετίας σε κρίσιμους τομείς, σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον. Να εξηγήσουμε και να ερμηνεύσουμε που βρίσκεται η χώρα, σήμερα, εν μέσω αυτών των κρίσεων. Ταυτόχρονα, ο Πρωθυπουργός, όπως είναι φυσιολογικό, θα προδιαγράψει σε αχνές γραμμές τους βασικούς στόχους, τις βασικές επιδιώξεις της νέας τετραετίας, εγγυώμενος ότι αφού πετύχαμε όσα πετύχαμε με τη σκληρή προσπάθεια αυτή την τετραετία, αφού επιδείξαμε τη συνέπεια, που επιδείξαμε σε όσα είχαμε δεσμευτεί στους Έλληνες πολίτες για να μας εμπιστευθούν, αυτό είναι και το εχέγγυο πως ό,τι δεσμευτούμε, συμφωνήσουμε, υποσχεθούμε, θα το επιτύχουμε και την επόμενη τετραετία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ένας Πρωθυπουργός της φωτοβολίδας ή της
επικοινωνιακής διαχείρισης σημαντικών ζητημάτων, που αφορούν τους πολίτες. Ό,τι ανακοινώνουμε και ό,τι εφαρμόζουμε στην οικονομία, είναι καλά μετρημένο, καλά ζυγισμένο σε ό,τι αφορά στις αντοχές της οικονομίας και κυρίως στην αποτελεσματικότητά του στη δύσκολη περίοδο που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μεγάλα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Μετρημένα, ζυγισμένα και με αποτελεσματικότητα. Γι’ αυτό, άλλωστε, έχουμε καταφέρει να έχουμε πολύ μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε σχέση με άλλες ισχυρότερες ευρωπαϊκές οικονομίες.

Για κόμμα Κασιδιάρη: «Φασίστες και νεοναζί δεν ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία»

Η Νέα Δημοκρατία έχει διαρκές ανοιχτό μέτωπο με τους φασίστες και τους νεοναζί
Φασίστες και νεοναζί δεν ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία. Δεν ψήφιζαν ποτέ. Η Νέα Δημοκρατία έχει διαρκές ανοιχτό μέτωπο με τους φασίστες και τους νεοναζί. Από  την πρώτη στιγμή που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αποκατέστησε τη Δημοκρατία, εγκαθίδρυσε την πιο σύγχρονη Δημοκρατία, την πιο ισχυρή Δημοκρατία, μέχρι την ώρα που επί Κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε τη δίκη και μέχρι την ώρα που επί Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη μπήκαν στη φυλακή. Οι νεοναζί και οι φασίστες δεν έχουν κανένα χώρο μέσα στη Νέα
Δημοκρατία. Φρόντισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να βρεθούν αίθουσες, για να γίνουν οι δίκες. Η βασική και η απόλυτη προτεραιότητά μας είναι αυτή, όπως το 2019 ζητήσαμε από την ελληνική κοινωνία ν’ αφήσει τους φασίστες και τους νεοναζί εκτός. Αυτό ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και να μπουν στο πολιτικό περιθώριο νεοναζί και φασίστες.

Η ρύθμιση θα αντιμετωπίζει και τον κίνδυνο στη διάσταση της πραγματικής ηγεσίας. Δεν πρέπει να επιτρέπεται στον κάθε Κασιδιάρη, στον κάθε εγκληματία να κοροϊδεύει και να εμπαίζει την ελληνική Δημοκρατία και την ελληνική Δικαιοσύνη. Τη ρύθμιση αυτή την έχουν στη διάθεσή τους τα κόμματα από τον Νοέμβριο. Από τον Νοέμβριο έχει σταλεί στα κόμματα και περιμένουμε τις απαντήσεις, τις θέσεις, τις τοποθετήσεις τους πάνω σε αυτό.

Δεύτερον, θα επιδιώξουμε μέχρι την τελευταία στιγμή τη μέγιστη δυνατή συναίνεση. Μην νομίσει ο κόσμος ότι θα ψηφίσει η Βουλή μια ρύθμιση και αυτόματα δεν θα μπορεί να κατέβει υποψήφιο ένα κόμμα που έχει καταδικαστεί για εγκληματική οργάνωση. Ο Άρειος Πάγος, που ανακηρύσσει τους υποψηφίους και τα κόμματα, θα αποφασίζει με βάση το νομικό πλαίσιο ν’ απαγορεύσει τη νομιμοποίηση, την ανακήρυξη ενός κόμματος που έχει χαρακτηριστεί εγκληματική
οργάνωση, εφόσον τεκμαίρεται ότι η πραγματική του ηγεσία είναι αυτή που έχει
καταδικαστεί.

Οικονόμου για παρακολούθηση Φλώρου

Στο τέλος της ημέρας είναι η ελληνική Δικαιοσύνη εκείνη η οποία αποφασίζει. Η δικαστική έρευνα δεν θα αφήσει τίποτα στη σκιά. Ποτέ δεν έχει ή δεν είχε περιέλθει σε γνώση του Πρωθυπουργού και του Μεγάρου Μαξίμου οτιδήποτε σχετικό με όλα αυτά που κουβεντιάζονται για τον κ. Φλώρο, για μια σειρά από άλλα πολιτικά πρόσωπα, κ.λ.π.

Για παρακολουθήσεις: «Η δικαστική έρευνα δεν θα αφήσει τίποτα στη σκιά»

Βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα, δεν θα αφήσει τίποτα στη σκιά. Τίποτα δεν θα μείνει στη σκιά. Δεν θα μείνει στη σκιά αν υπήρχαν μέσα στην ΕΥΠ
ορισμένοι που λειτουργούσαν εκτός πλαισίου. Έφυγαν πρόσωπα, έγιναν αλλαγές. Η Κυβέρνηση ανάλαβε τις ευθύνες της. Εάν όλα αυτά ευσταθούν – που θα δούμε ποια είναι τα μυθεύματα, ποια είναι η αλήθεια, ποια είναι η υπερβολή – εδώ υποτίθεται ότι είχε στηθεί ένα γαϊτανάκι, ότι παρακολουθούνταν άνθρωποι πολύ κοντά στον Πρωθυπουργό. Υλικό – υποτιθέμενο, κοπτοραπτικής, πραγματικότητας – που διοχετεύεται συστηματικά και προνομιακά σε συγκεκριμένους κύκλους.

«Δεν υπήρχε Μητσοτάκης Πρωθυπουργός το 2016- 2019 που παρακολουθούνταν το ΚΚΕ»

Τρεις εισαγγελείς χθες μας είπαν ότι το 2016-2019 – δεν υπήρχε Μητσοτάκης Πρωθυπουργός το 2016- 2019, παρακολουθούνταν το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ. Τρεις εισαγγελείς. Χωρίς νόμιμη επισύνδεση. Παρακολουθούνταν το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ και μια εβδομάδα πριν προκηρυχθούν οι εκλογές του 2019 έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και αλλάζει τον Ποινικό Κώδικα, για να έχει παραγραφεί αυτό το αδίκημα της παρακολούθησης τότε. Δεν είναι μια σύμπτωση, να τη δούμε, να την εξετάσουμε, γιατί είναι και πολλοί ερευνητές πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ, βραχίονες
δημοσιογραφικοί.

Το Κοινοβούλιο και η Δημοκρατία έχουν κανόνες. Και ο Πρόεδρος της Βουλής είναι
θεματοφύλακας των κανόνων του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Οι κανόνες, λοιπόν, του Συντάγματος, ο Κανονισμός της Βουλής λέει ότι δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε, είτε είναι απλός πολίτης είτε είναι επικεφαλής Ανεξάρτητης Αρχής – αυτό αναφέρει το Σύνταγμα, οι νόμοι, ο Κανονισμός της Βουλής – να στέλνει μια επιστολή και να λέει θέλω να έρθω. Ξέρουν όλοι όσοι συμμετέχουν στο Κοινοβούλιο και τα κόμματα. Νομίζω ότι με μια δεύτερη επιστολή του ο κ. Ράμμος, χθες, αποσαφήνισε λίγο τα πράγματα και υπέδειξε τον τρόπο και τον δρόμο μέσω του οποίου μπορεί να γίνει αυτή η ενημέρωση. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει μπλοκάρει ποτέ. Όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, ο κ. Ράμμος θα έρθει και θα πει αυτά που έχει να πει.

Υπόθεση Καλογρίτσα: «Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν εκκωφαντικά σιωπηλοί»

Προκύπτουν το τελευταίο διάστημα πράγματα τα οποία είναι δυσάρεστα από την πτυχή ότι φθείρουν την εμπιστοσύνη του συνόλου της κοινωνίας στο πολιτικό σύστημα, αλλά βάζουν και πολύ μεγάλα ερωτηματικά. Αναφέρομαι στα όσα διαδραματίζονται στο Ειδικό Δικαστήριο, του κ. Παππά, το τελευταίο διάστημα.

Πρώτον, έχουμε μαρτυρία ένορκη στο φως της ημέρας. Είναι σημαντική η διαφορά γιατί οι μνήμες είναι νωπές και πρόσφατες. Όχι με κουκούλες, όχι με ψευδώνυμα, όχι με «μου είπαν, άκουσα», μια τροχήλατη, μια διεύθυνση, ένας κωδικός, ένας μάρτυρας με άλλο ψευδώνυμο, κ.λ.π.. Ένορκα στο Ειδικό Δικαστήριο για σακούλες με μαύρα χρήματα στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για μια πάρα πολύ σοβαρή καταγγελία και μαρτυρία. Την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης πρέπει να την παρακολουθήσουμε. Ο κ. Τσίπρας είναι εκκωφαντικά σιωπηλός.

Και δεύτερον, υπήρξε αυτό το sms που είδε το φως της δημοσιότητας με κωδικούς προσώπων, που εγείρει πάρα πολύ σοβαρά ερωτήματα πρωτίστως για τον τρόπο αντίληψης και συμπεριφοράς της διακυβέρνησης τότε και του ΣΥΡΙΖΑ στο να υπαγορεύουν τη μετοχική σύνθεση τηλεοπτικών σταθμών. Το έκαναν και σε άλλους σταθμούς;

Έτσι αντιλαμβάνονται την ανεξαρτησία των τηλεοπτικών σταθμών; Να επιβάλουν τη μετοχική τους σύνθεση; Σημαντικά ερωτήματα σε ό,τι αφορά τον «Α2». Αν είναι ένα πρόσωπο το οποίο συνδέεται και με την υπόθεση της διακίνησης χρήματος με σακούλες και βαλίτσες στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να κάθεται σιωπηλός. Τα ήξερε αυτά; Δεν τα ήξερε αυτά και τα έκαναν άλλοι του συνεργάτες; Αυτή ήταν η γενικότερη στρατηγική του; Έτσι αντιλαμβάνεται συνολικά το τοπίο; Είναι πάρα πολύ σημαντικά τα ερωτήματα, τα οποία πρέπει να απαντηθούν με υπεύθυνο, θεσμικό τρόπο. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ που κουνάει το δάχτυλο με το
παραμικρό, να μένει εκκωφαντικά σιωπηλός.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη Οικονόμου στον ΑΝΤ1:

 

To άρθρο Οικονόμου: Αναμφισβήτητη η πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη – Φασίστες και νεοναζί δεν ψήφισαν ποτέ ΝΔ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Who we are

Suggested text: Our website address is: https://sainis.gr.

Comments

Suggested text: When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

Suggested text: If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Cookies

Suggested text: If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you visit our login page, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Suggested text: Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Who we share your data with

Suggested text: If you request a password reset, your IP address will be included in the reset email.

How long we retain your data

Suggested text: If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue.

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

Suggested text: If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where your data is sent

Suggested text: Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Save settings
Cookies settings