Τρόπος Ζωής

Η Έφη είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να αγαπάει, εγώ μαθαίνω – Galaksias Portal News

Μεγάλο στοίχημα το οποίο προετοίμαζε καιρό χαρακτήρισε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης την παράσταση «Ο θάνατος του εμποράκου», την οποία ανεβάζει φέτος.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης δήλωσε τρισευτυχισμένος για την φετινή θεατρική επιλογή του, όπου συμπρωταγωνιστεί με τη σύζυγό του, Έφη Μουρίκη.

«Η Έφη είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να αγαπάει. Μαθαίνω και εγώ σιγά σιγά», είπε ο ηθοποιός για τη σύντροφο της ζωής του.

Αναφερόμενος στην παράσταση, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης είπε: «Είμαι πάρα πολύ καλά, περνάω πάρα πολύ καλά, είμαι τρισευτυχισμένος με το θεατρικό, ήταν ένα πολύ μεγάλο στοίχημα το οποίο κερδίσαμε, ήταν μια μεγάλη στροφή η οποία έπρεπε να γίνει.

Δε φοβήθηκα αλλά είναι κάτι που σκεφτόμασταν πολλά χρόνια πριν. Περίμενα την κατάλληλη στιγμή, θέλει πολύ προετοιμασία και προεργασία το δράμα, δεν είναι καθόλου εύκολο, θέλει μια πειθαρχία, μελέτη, συγκέντρωση.

Είναι συνδυασμός δυνάμεων που μερικές φορές νομίζεις ότι δεν τις έχεις. Μαθαίνοντας μέσα στα χρόνια και κάνοντας μια προεργασία, μπορεί να καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι ναι, μπορώ να κάνω και αυτόν τον ρόλο.

Όταν πρωτοξεκίνησα και από τις πρόβες, μου φαινόταν παράξενο γιατί έχω συνηθίσει να βγαίνω στην σκηνή και να γελάνε μαζί μου, να ευχαριστιούνται. Τώρα συγκινούνται. Σιγά σιγά άρχισα να νιώθω σιγουριά και ασφάλεια».

Ο Βλαδίμηρος Κυριακής σημείωσε επίσης ότι «το αγάπησα πολύ αλλά πάντα αντιμετώπιζα να μπορέσω να πλησιάσω τον ρόλο μου, δεν είναι κάτι εύκολο. Το μεγαλείο βρίσκεται σε αυτόν τον συγγραφέα. Από εκεί που διασκέδαζα όλο τον κόσμο έπρεπε να γίνω και εγώ ένα ερείπιο και να βγάλω προς τα έξω έναν χαρακτήρα που ίσως αν δεν τον δοκίμαζα, δε θα γοητευόμουν τόσο πολύ από αυτόν».

Ο γνωστός ηθοποιός σημείωσε ακόμα ότι «κάθε χρονιά πειραματίζεσαι στη δική μας δουλειά. Όταν βγαίνω στο θέατρο είναι σαν να παίζω την τελευταία παράσταση της ζωής μου κάθε μέρα γιατί τότε μπορώ τουλάχιστον το 80 % από αυτό που έχω σκεφτεί. Κάθε μέρα κρίνω τον εαυτό μου και νιώθω ότι κρίνομαι από κάτω.

Αν νιώσω την ασφάλεια, ότι το έχω βρει, θα μπω σε ένα χρονοντούλαπο και θα με φάνε οι σκόροι. Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να κουβαλάμε μια επανάσταση μέσα μας γιατί μας βοηθάει να εξελιχθούμε. Αν το χάσουμε αυτό, βαλτώνουμε».

  

Αναφερόμενος στην πορεία του στο χώρο όλα αυτά τα χρόνια, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης είπε: «Δε με πιάνει ανασφάλεια γιατί ξέρω ότι στο δικό μας το επάγγελμα υπάρχει άνοδος και κάθοδος. Δεν μπορείς να είσαι στην πρώτη γραμμή συνέχεια και με ευχαριστεί αυτό γιατί δεν μπορεί οι ίδιοι άνθρωποι να είναι στην πρώτη γραμμή συνέχεια. Πρέπει να φύγουμε και να έρθουν καινούργιοι. Θα παίξω άλλους ρόλους μετά.

Αν πίστευα ότι πάμε πίσω θα με είχε πιάσει πλήξη, πιστεύω στην εξέλιξη, προχωράμε προς τα μπρος για αυτό δημιουργούμε καινούργια κίνητρα για να μπορέσει να στοχαστεί ο θεατής. Η δυσκολία του θεάτρου είναι ότι είναι ο αντίλαλος της ζωής.

Η τεχνική του κινηματογράφου είναι η αναπαράσταση της ζωής αλλά και τα δύο συγκλίνουν στο ότι προσπαθούμε να δείξουμε την εξέλιξη στον άνθρωπο και στην ψυχική υγεία και στην εσωτερική μόρφωση, αυτό που δεν επιχειρεί να κάνει καμία πολιτική. Η πολιτική έχει ξεχάσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια έχει ξεχάσει τον άνθρωπο και εμείς μέσα από τη δουλειά μας παλεύουμε το ανάποδο.

Επιχειρώ μέσα μου να συντηρώ νέο τον εαυτό μου και αυτό γίνεται με την εκπαίδευση και τη μόρφωση πολλές ώρες μελέτης για να εξελιχθώ μέσα μου. Όταν έρθεις πάρα πολύ κοντά διαβάζοντας τους μεγάλους συγγραφείς, δε γίνεται να μην είσαι ευγενής γιατί μαθαίνεις μια άλλη ζωή την οποία δεν μπορούν να μας τη μάθουν ούτε τα πανεπιστήμια ούτε τα σχολεία.

Αρχικά καλλιεργούμαι εσωτερικά και βγήκε αυτή η ευγένεια που είχε καλλιεργηθεί και από το σπίτι μου αλλά θα μπορούσε να χαθεί. (…) Τώρα έμεινα μόνο στο να κυνηγάω την καλλιέργεια».

To άρθρο Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Η Έφη είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να αγαπάει, εγώ μαθαίνω δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button