ΕνημέρωσηΟικονομία

Υπεγράφη η τροποποίηση για επενδύσεις σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης αυτοκινήτων – Galaksias Portal News

«Έπεσαν» οι υπογραφές για την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), που αφορούν σε βελτιώσεις στη διευκόλυνση των επενδύσεων στο πρόγραμμα Φορτίζω Παντού, για την ανάπτυξη του δικτύου δημοσίως προσβάσιμων σταθμών φόρτισης για αυτοκίνητα.

Σκοπός της δράσης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας όπως προβλέπεται και στην ΚΥΑ είναι η παροχή οικονομικών κινήτρων για την προμήθεια και εγκατάσταση δημοσίως προσβάσιμων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε βασικές αστικές και περιαστικές τοποθεσίες και σημεία ενδιαφέροντος, όπως αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους, λιμένες και χώρους στάθμευσης.

Στόχος της δράσης είναι η εγκατάσταση κατ’ ελάχιστον 4.500 δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, με την αθροιστική εγκατεστημένη ισχύ των σημείων αυτών να ανέρχεται σε 300.000 kW.

Η δράση Φορτίζω Παντού χρηματοδοτείται με 80 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Για την επιτυχή υλοποίηση της δράσης λειτουργεί επίσημη διαδικτυακή πύλη, ενώ ειδικά για την εξυπηρέτηση των ΟΤΑ στην υλοποίηση των ΣΦΗΟ με τη βοήθεια πρότυπων τευχών δημοπράτησης, δημιουργείται και γραφείο υποστήριξής τους (help desk).

To άρθρο Φορτίζω Παντού: Υπεγράφη η τροποποίηση για επενδύσεις σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης αυτοκινήτων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button