Κόσμος

Αντί να επιδοτηθούν οι ηλιακοί θερμοσίφωνες που είναι ελληνικό προϊόν, επιδοτήθηκαν τα κλιματιστικά


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022, 15:35

Παράγοντες της αγοράς χαρακτηρίζουν λανθασμένη στόχευση των επιδοτήσεων σε ό,τι αφορά την ανακύκλωση συσκευών, υπογραμμίζοντας ότι σε μία χώρα με μεγάλη ηλιοφάνεια και κατασκευαστική δύναμη στο αντικείμενο αντί να επιδοτηθούν οι ηλιακοί θερμοσίφωνες επιδοτήθηκαν οι καταψύκτες, τα ψυγεία και τα κλιματιστικά.

«Υπάρχουν τέσσερεις ελληνικές επιχειρήσεις που κατασκευάζουν ηλιακούς θερμοσίφωνες και συγκαταλέγονται στις καλύτερες και τις μεγαλύτερες στον κόσμο και αντί να επιδοτούμε την ελληνική αγορά και να κερδίζει και προστιθέμενη αξία ο τόπος, επιδοτούμε άλλους όταν μάλιστα είναι γνωστό πως ο θερμοσίφωνας είναι το πιο ενεργοβόρο μηχάνημα που έχουμε στο σπίτι μας», υπογράμμισε ο κ. Καββαθάς.

Κι αυτό όταν βάσει των στοιχείων που ανέφερε από το σύνολο των περίπου 5,5 εκ. κτιρίων του αποθέματος της Ελλάδας, μόνο το 1,5 εκ. διαθέτει ηλιακό.

Όπως ανέφερε, πάντως, ο κ. Χατζηθεοδοσίου το μέτρο ήδη συζητείται να ενταχθεί στο «Εξοικονομώ για τις επιχειρήσεις». Αλλωστε η χώρα μας είναι η τρίτη στον κόσμο σε παραγωγή στον κλάδο.

 

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger