Κόσμος

Ανταρκτική: Το θρυλικό το ναυάγιο του Endurance εντοπίστηκε μετά από 107 χρόνια

Εντοπίστηκε μετά από 107 χρόνια το ναυάγιο του πλοίου Endurance του εξερευνητή της Ανταρκτικής Σερ Έρνεστ Σάκλετον που είχε παγιδευτεί σε θαλάσσιο πάγο και βυθιστεί στα ανοικτά των ακτών της Ανταρκτικής.

Σύμφωνα με το Falklands Maritime Heritage Trust (FMHT) που οργάνωσε την επιχείρηση εντοπισμού του πλοίου, το Endurance βρέθηκε σε βάθος 3.008 μέτρων και περίπου τέσσερα μίλια νότια από τη θέση που είχε αρχικά καταγραφεί από τον καπετάνιο του πλοίου Frank Worsley.

Σύμφωνα με το BBC, το βίντεο από το ναυάγιο δείχνει ότι το Endurance βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Παρόλο που βρίσκεται 3 χιλιόμετρα κάτω από τη θάλασσα για πάνω από έναν αιώνα, μοιάζει ακριβώς όπως ήταν την ημέρα του Νοεμβρίου που βυθίστηκε. Τα ξύλα του, παρόλο που έχουν υποστεί ζημιές, είναι ακόμα πολύ καλά ενωμένα και το όνομα – Endurance – είναι ευδιάκριτο στην πρύμνη.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger