Επικαιρότητα

Τίμησαν την μνήμη των 57 θυμάτων που χάθηκαν στα Τέμπη – Φώναξαν δυνατά τα ονόματα τους ζητώντας να μην ξεχαστούν (vid) – Galaksias.com

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τίμησαν την μνήμη των 57 θυμάτων που χάθηκαν στα Τέμπη – Φώναξαν δυνατά τα ονόματα τους ζητώντας να μην ξεχαστούν (vid)

Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στην Παναγίτσα του Μασταμπά για τα 57 θύματα των Τεμπών, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Με ένα κερί στο χέρι και μια ευχή, άνθρωποι που μπορεί ποτέ να μη γνώρισαν τα θύματα και τις οικογένειές τους, έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης, λέγοντας ότι δεν θα πάψουν να στέκονται στο πλευρό τους μέχρι η ψυχές των αδικοχαμένων ανθρώπων τους να δικαιωθούν

Για την Ιφιγένεια και τον Γιώργο, τη Χρύσα και τον Σωτήρη, τη Μάρθη και το Βάιο και μαζί για όλα τα θύματα των Τεμπών. Ένα προς ένα, όλα τα κορίτσια και τα αγόρια, τις γυναίκες και τους άντρες που το μοιραίο βράδυ του 2023, τη νύχτα που ο χειμώνας έδινε σκυτάλη στην άνοιξη, χάνονταν στο πιο σκοτεινό και παγερό δυστύχημα… σε αυτό που δυο αμαξοστοιχίες μετά από μια πορεία πάνω στην ίδια γραμμή από αντίθετη κατεύθυνση, συγκρούστηκαν βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη τη χώρα.

Στο Ηράκλειο σήμερα ένα χρόνο μετά την τραγωδία με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίτσας στον Μασταμπά επιμνημόσυνη δέηση για όλα τα θύματα. Τους 57 αδικοχαμένους που ένα χρόνο μετά όπως επισημάνθηκε ακόμη στόχος είναι να δικαιωθούν.

Με συγκίνηση μέσα στην εκκλησία ακούστηκαν όλα τα ονόματα, κάθε θύματος που εκείνο το βράδυ ξεκίνησε για έναν προορισμό στον οποίο δεν έφτασε ποτέ… Με τον εφημέριο του Ναού συγκινημένος να ζητά τα θύματα να μην ξεχαστούν.

panagitsa tempi

Για μια τραγωδία που επιβάλλει να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους αναλογούν έκαναν τα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, που με τη σημερινή κίνησή τους, θέλησαν να στείλουν μήνυμα συμπαράστασης στις οικογένειες των νεκρών, που αναζητούν τη δικαίωση της μνήμης των παιδιών τους που θα έρθει μόνο όταν όσοι έχουν ευθύνες τους αποδοθούν.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button