Υγεία & Διατροφή

Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» ο χιονιάς το Σαββατοκύριακο – Galaksias Portal News

Ψυχρή εισβολή αναμένεται το Σαββατοκύριακο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ στα λευκά θα «ντυθούν» 13 περιοχές, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια. Στην ανάρτησή του ο κ. Τσατραφύλλιας αναφέρει πως οι περιοχές αυτές θα «δουν» χιόνια από αύριο αργά το απόγευμα έως και το μεσημέρι της Κυριακής.

Συγκεκριμένα θα χιονίσει σε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καστοριά,
Κοζάνη,
Φλώρινα,
Έδεσσα,
Θεσσαλονίκη,
Καβάλα,
Ξάνθη,
Αλεξανδρούπολη,
Λήμνος,
Σαμοθράκη,
Καρπενήσι,
Καλάβρυτα,
Τρίκαλα Κορινθίας.

Μαρουσάκης: «Βίαιη σύγκρουση της βόρειας ψυχρής και της νότιας θερμής αέριας μάζας»

Αύριο (20/1) θα επικρατήσουν δύο εποχές, καθώς θα κατέβει μια πολική αέρια μάζα από τα βόρεια τις μεσημεριανές ώρες, με τον υδράργυρο να σημειώνει κατακόρυφη πτώση, με αποτέλεσμα στην δυτική Μακεδονία να βλέπουμε θερμοκρασίες κοντά στους -4 βαθμούς Κελσίου, στην κεντρική Μακεδονία δεν θα ξεπεράσουμε τους 5 βαθμούς και γύρω από τον Έβρο οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται κοντά στους 2 βαθμούς. Στον αντίποδα στην Πελοπόννησο η θερμοκρασία θα σημειωθεί στους 18 βαθμούς Κελσίου, στους 20 βαθμούς στα Δωδεκάνησα και στους 22 βαθμούς στην Κρήτη. Παράλληλα θα πνέουν ισχυροί βοριάδες, 8-9 μποφόρ, στο Αιγαίο, που μπορεί να σημειώσουν πρόβλημα στην ναυσιπλοΐα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη θα υπάρξει μια βίαιη σύγκρουση της βόρειας ψυχρής και της νότιας θερμής αέριας μάζας, καθώς έχουν διαφορετικά θερμοϋδρομετρικά χαρακτηριστικά, πολύ μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας και έτσι θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.

Οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν από το μεσημέρι του Σαββάτου στα βορειοδυτικά, ενώ θα επεκταθούν στην συνέχεια στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στο βορειοανατολικό Αιγαίο και στη Θεσσαλία. Όπως τόνισε ο μετεωρολόγος, η χιονόπτωση αυτή θα επηρεάσει χαμηλά υψόμετρα και δεν αποκλείεται να δούμε και χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα θα κάνει τσουχτερό κρύο, θα σημειωθεί παγετός, ενώ ο υδράργυρος σε αυτές τις περιοχές αναμένεται να πέσει το βράδυ, αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Την Κυριακή (21/1) αναμένεται να φτάσουν τα χιόνια και στην Αττική, αλλά κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, γύρω κυρίως από Πάρνηθα, Πεντέλη, Κιθαιρώνα, ενώ αναμένεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις και στην Βοιωτία. Παράλληλα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επίστησε την προσοχή των οδηγών που θα κινηθούν στο εθνικό δίκτυο από το ύψος της Λαμίας και άνω, λόγω των ακραίων φαινομένων.

Από την Δευτέρα (22/1) θα παραμείνει το τσουχτερό κρύο, με παγετό στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ενώ τα έντονα φαινόμενα θα αποχωρήσουν.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button