ΑθλητικάΕνημέρωση

7.169 τροχονομικοί έλεγχοι και 3.214 παραβάσεις το τελευταίο τριήμερο σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Galaksias Portal News

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι των Διευθύνσεων Τροχαίας σε περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, στις οποίες παρατηρούνται φαινόμενα παραβατικών και επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών, με στόχο την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών και τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής.

Ειδικότερα, στην Αττική, το τελευταίο τριήμερο (12-14 Απριλίου 2024), κλιμάκια της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικούς των τοπικών Τμημάτων Τροχαίας, πραγματοποίησαν ειδικές εξορμήσεις, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης, της οδήγησης υπό την επίδραση οινοπνεύματος, την υπέρβαση των ορίων ταχύτητας, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους αλλά και λοιπές επικίνδυνες παραβάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκαν -6.886- τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν –3.144- παραβάσεις, γα τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-1.076- για παράνομη στάθμευση, -400- για μη χρήση προστατευτικού κράνους, -291- για υπερβολική ταχύτητα, -273- για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, -232- για παραβίαση σηματοδότη, -182- για οδήγηση σε κατάσταση μέθης, εκ των οποίων -10- πλημμεληματικού χαρακτήρα, -164- για χρήση κινητού τηλεφώνου, -155- για ταχογράφο- ωράριο εργασίας, -91- για παραβάσεις ΚΤΕΟ, -83- για παραβίαση του Δακτυλίου, -63- για αντικανονικούς ελιγμούς, -62- για κίνηση σε Λεωφορειόδρομο, -60- για ανασφάλιστα οχήματα και -12- για παραβάσεις φορτηγών οχημάτων.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν -447- ζεύγη πινακίδων, -474- άδειες κυκλοφορίας, -616- άδειες ικανότητας οδήγησης, ακινητοποιήθηκαν -360- και μεταφέρθηκαν -39- οχήματα.

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη, αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, καθώς και της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκη, απέτρεψαν το βράδυ της Παρασκευής (12-04-2024) συνάντηση οδηγών σε πάρκινγκ εμπορικού κέντρου, όπου θα προχωρούσαν σε επίδειξη ικανοτήτων (χειρόφρενο, πλαγιολισθήσεις κ.α.) με «πειραγμένα» οχήματα (εξατμίσεις, ηχοσυστήματα κ.λπ.).

Στο πλαίσιο αυτό ελέγχθηκαν -283- οχήματα και βεβαιώθηκαν -70- παραβάσεις, από τις οποίες:

-14- για θορύβους, -9- για οδήγηση σε κατάσταση μέθης, -8- για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, -5- για μη χρήση προστατευτικού κράνους, -5- για δυσδιάκριτες πινακίδες, -3- για φιμέ τζάμια, -1- για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο., -1- για ληγμένη άδεια, -1- για σύνεση και προσοχή και -23- λοιπές παραβάσεις.


Επίσης, αφαιρέθηκαν -16- άδειες κυκλοφορίας, -10- άδειες ικανότητας οδήγησης και ακινητοποιήθηκαν -34- οχήματα.

Η Ελληνική Αστυνομία, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button