Κόσμος

Η αθώα ερώτηση του Έλμο που προκάλεσε μέχρι και παρέμβαση του Μπάιντεν – Galaksias.com

«Ο Έλμο απλά τσεκάρει! Πώς τα πάτε όλοι;».

Κανείς δεν περίμενε ότι αμέσως μετά, η απόγνωση της ανθρωπότητας θα ξεχύνονταν από τις πύλες των social media τόσο γρήγορα…

Χιλιάδες κόσμου απάντησε στην ανάρτηση της κόκκινης μαριονέτας που διαβάστηκε πάνω από 172 εκατομμύρια φορές. Πρόκειται για έναν πραγματικό κατακλυσμό εκτόνωσης και εξομολόγησης τραυμάτων που ανέδειξε τον Έλμο στον de facto ψυχοθεραπευτή του παγκόσμιου Ίνερνετ.

«Κάθε πρωί, ανυπομονώ να ξαναπέσω για ύπνο. Κάθε Δευτέρα, ανυπομονώ να έρθει η Παρασκευή», έγραψε ένας χρήστης. «Κάθε μέρα και κάθε εβδομάδα, για μια ζωή».

«Έλμο υποφέρω από υπαρξιακό τρόμο», απάντησε ένας άλλος.

Μέχρι και διασημότητες συμμετείχαν. Η ηθοποιός Ρέιτσελ Ζέγκλερ έγραψε: «Αντιστέκομαι στην παρόρμηση να πω στον Elmo ότι είμαι κάπως λυπημένη».

«Ήμασταν και καλύτερα, Elmo», έγραψε η Detroit Free Press, με αφορμή την ήττα των Detroit Lions από τους San Francisco 49ers στο αμερικανικό ποδόσφαιρο.

Μακράν την καλύτερη απάντηση έδωσε ο ποιητής Χανίφ Αμπντουρακίμπ: «Έλμο, κάθε μέρα η άβυσσος μέσα στην οποία κοιτάμε αναθρέφει μια μοναδική φρίκη. Μια φρίκη που η φύση της ήταν αδιανόητη μέχρι τώρα. Η αναπόφευκτη καταστροφή μας, που κάποτε επιταχυνόταν σε χρόνια ή μήνες, τώρα επιταχύνεται σε ώρες, ακόμη και σε λεπτά».

Για να συμπληρώσει: «Ωστόσο, έφαγα ένα ωραίο γκρέιπφρουτ νωρίτερα, σε ευχαριστώ που ρώτησες».

Μετά από όλα αυτά, ο Έλμο απάντησε: «Ουάου! Ο Έλμο χαίρεται που ρώτησε! Ο Έλμο έμαθε ότι είναι σημαντικό να ρωτάς έναν φίλο πώς τα πάει. Ο Έλμο θα σας ξανατσεκάρει σύντομα, φίλοι μου! Ο Έλμο σας αγαπάει».

Μέχρι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε παρέμβαση, συμφωνόντας με τον Έλμο: «Ξέρω πόσο δύσκολο είναι κάποιες μέρες να διώξεις τα σύννεφα και να φτάσεις σε πιο ηλιόλουστες μέρες. Ο φίλος μας ο Έλμο έχει δίκιο: Πρέπει να είμαστε εκεί ο ένας για τον άλλον, να προσφέρουμε τη βοήθειά μας σε έναν γείτονα που έχει ανάγκη και, πάνω απ’ όλα, να ζητάμε βοήθεια όταν τη χρειαζόμαστε. Ακόμα κι αν είναι δύσκολο, δεν είσαι ποτέ μόνος».

Ο επίσημος λογαριασμός της εκπομπής «Sesame Street» στο X μοιράστηκε έναν σύνδεσμο για βοήθεια σε θέματα ψυχικής υγείας. Η εκπομπή έχει ασχοληθεί με την ψυχική υγεία των παιδιών και των οικογενειών τους σε βίντεο, podcasts και μαθήματα, στο παρελθόν, μέσω του εργαστηρίου Sesame Workshop, καθώς η αυτοκτονία έχει γίνει η κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των ατόμων ηλικίας 10-14 ετών στις ΗΠΑ. «Σε ευχαριστούμε Έλμο που μας τσεκάρεις, υπενθυμίζοντάς μας να κάνουμε μια παύση και να επικεντρωθούμε για λίγο στο πώς αισθανόμαστε».

Μετά από όλα αυτά, υποθέτουμε ότι ο Έλμο θα μείνει για λίγο offline, μέχρι να συνέλθει.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button