ΑθλητικάΕνημέρωση

«Επιτέλους έγινε η αλλαγή των στρωμάτων» – Galaksias Portal News

Τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο, συνάντησε την Παρασκευή (29.03.2024) στο προπονητήριο του ΟΑΚΑ ο πρωταθλητής του επί κοντώ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις αλλαγές που υπήρξαν σε εξοπλισμό.

Το προπονητήριο στίβου του ΟΑΚΑ, επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος για να δει από κοντά το νέο αθλητικό εξοπλισμό που πρόσφερε η ΕΟΕ.

Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός ύψους 80.850 ευρώ αγοράστηκε με κονδύλια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και παραχωρήθηκε στον ΣΕΓΑΣ για να αντικατασταθούν τα πεπαλαιωμένα στρώματα και τα άλλα αντικείμενα που είχαν αγοραστεί σε προηγούμενες δεκαετίες, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου «Αθήνα 1997» και τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Αθήνα 2004».

Στο προπονητήριο του ΟΑΚΑ τοποθετήθηκαν στρώματα για το άλμα σε ύψος, στρώματα για το άλμα επί κοντώ, στυλοβάτες, δίχτυα για τους κλωβούς των ρίψεων και άλλα εξαρτήματα και σε συνδυασμό με την πρόσφατη ανακαίνιση του χώρου από το Υπουργείο Αθλητισμού, άλλαξαν ριζικά την όψη της αίθουσας.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος δήλωσε: «Ηταν πραγματικά αντίξοες οι συνθήκες προπόνησης των αθλητών. Είχαν να γίνουν έργα συντήρησης για πάνω από 20 χρόνια, είδαμε σε τι κατάσταση ήταν τα σκάματα και το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε, ήταν να αγοράσουμε αυτό τον εξοπλισμό, ώστε να μην τραυματίζονται οι αθλητές. Και αυτό έδωσε έναυσμα στην Πολιτεία να προχωρήσει γρήγορα στην ανακαίνιση του χώρου και της αξίζει ένα μπράβο. Δεν μπορούμε να ζητάμε από τους αθλητές να φέρνουν επιτυχίες, χωρίς να τους προσφέρουμε τις καλύτερες συνθήκες. Αυτό δίνει το παράδειγμα και στην Πολιτεία να προχωρήσει και στην βελτίωση και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως το Κωπηλατοδρόμιο που είναι σε άθλια κατάσταση, αλλά και στην πρόβλεψη για εγκαταστάσεις που χάνονται όπως ο Αγιος Κοσμός.»

Τον πρόεδρο της ΕΟΕ συνάντησε στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιονίκης του άλματος επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής μαζί με τον προπονητή του Χάρη Καραλή: «Μετά από τόσα χρόνια επιτέλους έγινε η αλλαγή των στρωμάτων, όχι μόνο για μένα αλλά και για τους άλλους αθλητές και του ύψους και του άλματος επί κοντώ. Είναι πραγματικά ευχάριστη αυτή η αλλαγή, πραγματικά μας βοηθά αλλά θα βοηθήσει και τα νέα παιδιά που θα ασχοληθούν με τον στίβο», είπε ο Eμμανουήλ Καραλής.

Μαζί με τον κ. Καπράλο ήταν και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης που είπε: «Αυτός είναι ο σκοπός της Ολυμπιακής Προετοιμασίας και με δαπάνες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αγοράσαμε τα στρώματα και τον υπόλοιπο εξοπλισμό ώστε οι αθλητές μας να προετοιμαστούν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.»

Τον πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα συνόδευσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών της ΕΟΕ και Πρόεδρος των Ελλήνων Olympians, Βούλα Κοζομπόλη. «Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, να έχουν οι κορυφαίοι αθλητές στίβου νέο εξοπλισμό στην προσπάθεια τους για διάκριση στο Παρίσι. Η ΕΟΕ αλλά και εμείς ως Επιτροπή Αθλητών προσπαθούμε με κάθε τρόπο να είμαστε στο πλευρό των κορυφαίων αθλητών μας και να τους στηρίζουμε με κάθε μέσο που μπορούμε.»

Πληροφορίες: ΕΟΕ / ΦΩΤΟ: Eurokinissi

To άρθρο Στο προπονητήριο στίβου του ΟΑΚΑ ο νέος εξοπλισμός από την ΕΟΕ – Καραλής: «Επιτέλους έγινε η αλλαγή των στρωμάτων» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button