Κόσμος

Η νίκη της Ουκρανίας εξαρτάται από την στρατιωτική βοήθεια της Δύσης – Galaksias.com

«Το αν η Ουκρανία θα χάσει, αν η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη, αν θα υπάρξει πολύ μεγάλος αριθμός θυμάτων εξαρτάται από σας, τους εταίρους μας, τον δυτικό κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Το αν είμαστε ισχυροί, οπλισμένοι, δεν θα χάσουμε τον πόλεμο αυτόν», είπε.

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την ικανότητα του αμερικανικού Κονγκρέσου να ψηφίσει υπέρ του πακέτου της βοήθειας των 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, είπε: «Είμαι βέβαιος ότι η έκβαση της ψηφοφορίας θα είναι θετική».

Ο ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι 31.000 ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο με την Ρωσία, δίνοντας για πρώτη φορά στην δημοσιότητα τον απολογισμό της ουκρανικής προεδρίας για τις στρατιωτικές απώλειες της Ουκρανίας.

«Τριάντα μία χιλιάδες ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στον πόλεμο αυτόν. Οχι 300.000, ούτε 150.000, όπως λένε ο Πούτιν και ο κύκλος των ψευτών. Αλλά κάθε μία από τις απώλειες αυτές είναι μία μεγάλη απώλεια για εμάς».

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποκάλυψε ότι η Ρωσία κατάφερε να βάλει χέρι στα σχέδια της ουκρανικής αντεπίθεσης του 2023 πριν καν αυτή αρχίσει και, κατά συνέπεια, η αποτυχία αυτή κατάφερε σκληρό πλήγμα στην Ουκρανία.

«Τα σχέδια της αντεπίθεσής μας βρίσκονταν στο τραπέζι του Κρεμλίνου πριν ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις μας», είπε ο ουκρανός πρόεδρος.

Η ουκρανική προεδρία επιβεβαίωσε ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε όντως λόγο για διαρροή πληροφοριών.

Οι ρωσικές δυνάμεις θα επιχειρήσουν και άλλη επίθεση κατά της Ουκρανίας στο τέλος του Μαΐου ή το καλοκαίρι

Οι ρωσικές δυνάμεις θα επιχειρήσουν άλλη μία επίθεση κατά της Ουκρανίας στο τέλος του Μαΐου ή το καλοκαίρι, προειδοποίησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Θα ετοιμαστούμε για την επίθεσή τους, Η επίθεση που ξεκίνησε στις 8 Οκτωβρίου δεν έφερε αποτελέσματα πιστεύω», είπε ο ουκρανός πρόεδρος.

Η Ουκρανία έχει σαφές σχέδιο αντεπίθεσης κατά των ρωσικών δυνάμεων είπε προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει λεπτομέρειες, ενώ συνέδεσε τις πρόσφατες αλλαγές στην ηγεσία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων με το νέο σχέδιο δράσης στα πεδία των μαχών.

«Αυτό το σχέδιο συνδέεται με την αλλαγή της ηγεσίας, υπάρχουν αλλαγές που αποιρρέουν από αυτό. Πολλά σχέδια θα προετοιμασθούν λό

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button