ΕνημέρωσηΠολιτική

Στην πορεία για τα Τέμπη σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και από την Πέμπτη «ανασχηματισμός» στο κόμμα

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναστέλλει τις οποίες κομματικές δραστηριότητες είχε σε εκκρεμότητα τα επόμενα εικοσιτετράωρα προκειμένου να πάρει μέρος στις συγκεντρώσεις για την θλιβερή επέτειο των Τεμπών, όπου 57 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς και όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί σήμερα στην πορεία δίπλα στους εργαζόμενους, τους μαθητές και τους φοιτητές οι οποίοι διαδηλώνουν με βασικό αίτημα να αποδοθεί δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος έχει βρεθεί αρκετές φορές με τους συγγενείς των θυμάτων υποστήριξε από την πρώτη στιγμή ότι θα πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες όσο ψηλά και να βρίσκονται. Πριν από 20 μέρες μάλιστα βρέθηκε στην ευρωβουλή και πήρε μέρος στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, γι’ αυτό το θέμα.

Σε χθεσινή του ανάρτηση μάλιστα ανέφερε ότι: «Πριν από έναν χρόνο ζήσαμε το κρατικό έγκλημα των Τεμπών. Έχω υποσχεθεί στις οικογένειες των θυμάτων ότι θα είμαι πάντοτε στο πλευρό τους.

Πρέπει επιτέλους σε αυτή τη χώρα, οι πολιτικοί να λογοδοτούν στη δικαιοσύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους.

Το ελάχιστο που μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή είναι να υπογράψω το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού και να υποσχεθώ ότι εμείς, η Προοδευτική παράταξη, όταν αναλάβουμε τις ευθύνες της χώρας, θα καταργήσουμε άμεσα τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Οι διακρίσεις πολιτών – τζακιών τέλος!».

Να σημειώσουμε ότι διαδικτυακά κυκλοφορεί κείμενο που ζητάει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και το οποίο έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 700.000 υπογραφές.

Έρχονται αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που ετοιμάζεται να κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι πληροφορίες λένε ότι αυτές θα γίνουν από την Πέμπτη και μετά.

Την Κυριακή, μάλιστα, ενδέχεται να συνεδριάσει η ΚΕ προκειμένου να εκλέξει νέο Γραμματέα και αναπληρωτή Γραμματέα. Οι πληροφορίες λένε, μάλιστα, ότι οι επικεφαλής του κόμματος έχουν θέσει τις παραιτήσεις τους στην διάθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και περιμένουν τις εξελίξεις.

Στην ΚΕ αναμένεται ακόμα να εκλεγεί νέα Πολιτική Γραμματεία ή να αναπληρωθούν οι θέσεις των στελεχών που έφυγαν στη διάσπαση του φθινοπώρου.

Ακόμα μπορεί και στα τέλη της εβδομάδας να ανακοινωθεί η σύνθεση της Εκτελεστικής Γραμματείας με βάση την απόφαση του συνεδρίου – την οποία κατέθεσαν ο Σωκράτη Φάμελλος, ο Νίκος Πέππας και ο Γιώργος Τσίπρας.

Σε αυτό το όργανο πέρα από τον πρόεδρο του κόμματος εντάσσονται, ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής και ο αναπληρωτής του, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, καθώς και έως τρία μέλη της ΠΓ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συμπεριλάβει στο εκτελεστικό, τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας Σωκράτη Φάμελλο, τον Νίκο Παππά, τη Ρένα Δούρου, αλλά και τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Εκ της θέσεως της θα μετέχει και η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Θεοδώρα Τζάκρη αλλά και ο εκπρόσωπος τύπου και ο αναπληρωτής του.

To άρθρο Στην πορεία για τα Τέμπη σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και από την Πέμπτη «ανασχηματισμός» στο κόμμα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button