Επικαιρότητα

Εγκληματική ομάδα εξαπατούσε ηλικιωμένους με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη απατών, με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου.

Συνελήφθη, χθες Πέμπτη το απόγευμα στο Βόλο, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, μία αλλοδαπή γυναίκα, σε βάρος της οποίας, καθώς και σε βάρος άγνωστων, μέχρι στιγμής, συνεργών της, σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, οι δράστες οργανώθηκαν μεταξύ τους με σκοπό τη διάπραξη απατών παρουσιάζοντας εν γνώσει τους ψευδή γεγονότα ως αληθινά και απαιτώντας από τα υποψήφια θύματά τους χρηματικά ποσά και κοσμήματα, προκειμένου «δήθεν» συγγενικό τους πρόσωπο να υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση.

Πιο αναλυτικά, χθες το πρωί, άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένη Ελληνίδα και προσποιούμενος τον γιατρό, με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης για χειρουργική επέμβαση συγγενικού της προσώπου μετά από τροχαίο ατύχημα, την έπεισε να τοποθετήσει σε σακούλα το χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ και να την εναποθέσει δίπλα σε κάδο απορριμμάτων κοντά στην οικία της στο Βόλο.

Στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας, οι αστυνομικοί εντόπισαν την δράστιδα, στην κατοχή της οποίας βρέθηκε όλο το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό και κατασχέθηκε.

Επιπλέον, όπως προέκυψε, οι δράστες ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, και πάλι με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου, μεσημβρινές ώρες της 31-03-2024 στο Βόλο, έπεισαν άλλη ηλικιωμένη Ελληνίδα, να απορρίψει από το μπαλκόνι της οικίας της πορτοφόλι με το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, 3 χρυσές λίρες και άλλα τιμαλφή. Τα προαναφερόμενα τιμαλφή – κοσμήματα βρέθηκαν στην κατοχή της δράστιδας, καθώς επίσης, και το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ, και κατασχέθηκαν.

Τα ανωτέρω κατασχεθέντα τιμαλφή και χρηματικά ποσά αποδόθηκαν -κατά περίπτωση- στις παθούσες.

Επιπροσθέτως, από την κατοχή της συλληφθείσας κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα.

Περαιτέρω, η συλληφθείσα και άγνωστος-οι συνεργός-οι της ενέχονται και σε περίπτωση απάτης, ομοίως με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου, που διαπράχθηκε την 26-03-2024 στη Λαμία, αποσπώντας από ημεδαπή γυναίκα το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button