ΕνημέρωσηΠολιτική

Αποσπασματικό και επικοινωνιακού χαρακτήρα μέτρο – Galaksias Portal News

Σε σχέση με την αύξηση του εφάπαξ επιδόματος στους νέους γονείς, η Νέα Αριστερά κάνει λόγο για μέτρο «αποσπασματικό και επικοινωνιακού χαρακτήρα». Το νεοσυσταθέν κόμμα τονίζει ότι αυτό που «απαιτείται είναι μία συνολική στρατηγική στήριξης των νέων ζευγαριών και της μητέρας».

Ειδικότερα, για την αύξηση του εφάπαξ επιδόματος στους νέους γονείς, η Νέα Αριστερά αναφέρει σε ανακοίνωση της:

«Την ώρα που οι γονείς στην Ελλάδα αγοράζουν το βρεφικό γάλα ακριβότερα από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ, την ώρα που ένα νέο ζευγάρι αδυνατεί να βρει αξιοπρεπή στέγη, την ώρα που ο πληθωρισμός της απληστίας και η αισχροκέρδεια εκτοξεύουν καθημερινά τις τιμές στα βασικά προϊόντα, την ώρα που τα βρεφικά είδη κοστολογούνται σαν προϊόντα πολυτελείας, η αύξηση του εφάπαξ επιδόματος στους νέους γονείς είναι μέτρο αποσπασματικό και επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Το οποίο μάλιστα δίνεται οριζόντια, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα, μία επί της αρχής άδικη επιλογή.

Ένα εφάπαξ επίδομα και μέτρα που ήδη ισχύουν δεν απαντούν από μόνα τους στο μείζον ζήτημα του δημογραφικού. Εξάλλου, παρά την θέσπιση του βοηθήματος των 2.000 ευρώ, το δημογραφικό τα τελευταία χρόνια επιδεινώθηκε.

Αυτό που απαιτείται είναι μια συνολική στρατηγική στήριξης των νέων ζευγαριών και της μητέρας. Ένα συγκροτημένο ολιστικό σχέδιο για την μείωση των τιμών στα βρεφικά και στα προϊόντα πρώτης ανάγκης με μέτρα όπως μείωση του ΦΠΑ και πλαφόν στην τελική τιμή, ένα νόμο πλαίσιο που θα απαντά στο στεγαστικό, αυστηρή νομοθεσία για την προστασία και την στήριξη των εργαζόμενων γονέων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button