ΑθλητικάΕνημέρωση

Αποσπασματικό και επικοινωνιακού χαρακτήρα μέτρο – Galaksias Portal News

Για μέτρο «αποσπασματικό και επικοινωνιακού χαρακτήρα» κάνει λόγο η Νέα Αριστερά σε σχέση με την αύξηση του εφάπαξ επιδόματος στους νέους γονείς, τονίζοντας ότι αυτό που «απαιτείται είναι μια συνολική στρατηγική στήριξης των νέων ζευγαριών και της μητέρας».

Ειδικότερα, η Νέα Αριστερά αναφέρει σε ανακοίνωση της:

«Την ώρα που οι γονείς στην Ελλάδα αγοράζουν το βρεφικό γάλα ακριβότερα από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ, την ώρα που ένα νέο ζευγάρι αδυνατεί να βρει αξιοπρεπή στέγη, την ώρα που ο πληθωρισμός της απληστίας και η αισχροκέρδεια εκτοξεύουν καθημερινά τις τιμές στα βασικά προϊόντα, την ώρα που τα βρεφικά είδη κοστολογούνται σαν προϊόντα πολυτελείας, η αύξηση του εφάπαξ επιδόματος στους νέους γονείς είναι μέτρο αποσπασματικό και επικοινωνιακού χαρακτήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το οποίο μάλιστα δίνεται οριζόντια, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα, μια επί της αρχής άδικη επιλογή.

Ένα εφάπαξ επίδομα και μέτρα που ήδη ισχύουν δεν απαντούν από μόνα τους στο μείζον ζήτημα του δημογραφικού. Εξάλλου, παρά την θέσπιση του βοηθήματος των 2.000 ευρώ, το δημογραφικό τα τελευταία χρόνια επιδεινώθηκε.

Αυτό που απαιτείται είναι μια συνολική στρατηγική στήριξης των νέων ζευγαριών και της μητέρας. Ένα συγκροτημένο ολιστικό σχέδιο για την μείωση των τιμών στα βρεφικά και στα προϊόντα πρώτης ανάγκης με μέτρα όπως μείωση του ΦΠΑ και πλαφόν στην τελική τιμή, ένα νόμο πλαίσιο που θα απαντά στο στεγαστικό, αυστηρή νομοθεσία για την προστασία και την στήριξη των εργαζόμενων γονέων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button