ΑθλητικάΕνημέρωση

«Ήμουν εθισμένος στην κοκαΐνη» – Galaksias Portal News

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ, Ντάνι Μέρφι, μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο, αποκαλύπτοντας ότι ήταν εθισμένος στην κοκαΐνη. 

Ο Ντάνι Μέρφι έφαγε με το… κουτάλι τα γήπεδα της Premier League, καθώς για μία 20ετία (1993-2013) πρωταγωνίστησε στην Αγγλία με τη φανέλα της Λίβερπουλ κυρίως, αλλά και με αυτές των Τσάρλτον, Τότεναμ, Φούλαμ.

Ο άλλοτε διεθνής Άγγλος ποδοσφαιριστής, μιλώντας στο Ben Heath Podcast, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν κρέμασε… τα παπούτσια του.

«Αρχικά ασχολήθηκα με ορισμένα πράγματα για να νιώθω… έξαψη και να φτιάχνομαι. Νομίζω ότι ήταν μια συσσώρευση πραγμάτων, οπότε χρειαζόμουν κάποια διαφυγή από την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα ήταν η αντιμετώπιση των προβλημάτων», τόνισε αρχικά ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρόσθεσε:

«Το οικονομικό πρόβλημα, τα προβλήματα στις σχέσεις, τα προβλήματα της καθημερινότητας η σχέση. Δεν ήξερα πώς αντιμετωπίζω τα προβλήματα χωρίς να παίζω ποδόσφαιρο! Όσο παίζεις, η αδρεναλίνη και η ντοπαμίνη σε κρατούν προνοητικό και ενεργητικό, άσχετα με τα άλλα ζητήματα. Αυτά τα ζητήματα γίνονται τεράστια χωρίς το ποδόσφαιρο».

 

«Είχα μια περίοδο που έκανα χρήση κοκαΐνης και κάπνιζα λίγο χόρτο. Χωρίς το ποτό, θα μπορούσα να ζήσω και δεν ήμουν αλκοολικός. Μπορούσα να κάτσω σε ένα σπίτι με αλκοόλ και να μην το πιω. Όμως για ένα διάστημα ήμουν εθισμένος στην κοκαΐνη! Έφτασα στο σημείο που πίστευα ότι δεν μπορούσα να κάνω πράγματα χωρίς αυτήν.

Το οποίο ήταν ανοησία, φυσικά και μπορούσα. Το καταφέρνεις αρχικά, το κάνεις μια φορά την εβδομάδα, δύο φορές την εβδομάδα, το κάνεις μια τρίτη μέρα παραπάνω και τελικά συσσωρεύεται και σε πιάνει.», σχολίασε ο Μέρφι.

Πλέον, ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ πέρασε στην τηλεόραση ως σχολιαστής των αγώνων, ενώ απέκτησε και τη δική του στήλη στην Daily Mail.

«Παίρνεις κάποια βοήθεια και αρχίζεις να καταλαβαίνεις τις συμπεριφορές και τα μοτίβα. Όταν πήρα βοήθεια, έβαλα τον εαυτό μου κοντά σε ανθρώπους που το έχουν περάσει. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να μπεις στα βαθιά και δεν είναι όλοι έτσι γιατί πρέπει να είσαι έτοιμος για ένα συναισθηματικό οδοστρωτήρα στη θεραπεία. Δεν είναι όλοι έτοιμοι, ειδικά αν έχεις περάσει μια τραυματική ζωή. Και (η όλη διαδικασία) με έκανε καλύτερο άνθρωπο».

Τέλος, ο Μέρφι παραδέχθηκε ότι η συζήτηση με όσους είχαν περάσει κάτι παρόμοιο τον βοήθησε να «χάσω αυτή τη ντροπή και τις ενοχές που σχετίζονται με τα προβλήματά μου. Το ταξίδι δεν είναι ποτέ ομαλό, αλλά σίγουρα πιστεύω ότι εκείνος ο χρόνος με έκανε πολύ καλύτερο μπαμπά. Είμαι καλύτερος γιος, αδελφός και νομίζω ότι θα είμαι καλύτερος σύντροφος. Είμαι πιο διακριτικός απέναντι σε όσους έχουν δυσκολευτεί στη ζωή τους και έχω την επιθυμία να γίνω καλύτερος».

 

To άρθρο Ο θρύλος της Λίβερπουλ Ντάνι Μέρφι εξομολογείται: «Ήμουν εθισμένος στην κοκαΐνη» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button