ΕνημέρωσηΤεχνολογία

«Εισέβαλε στην Ουκρανία και τώρα εξαπατά και τους ίδιους τους Ρώσους» – Galaksias Portal News

Νέες απειλές κατά της Δύσης για χρήση πυρηνικών όπλων εξαπέλυσε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της ετήσιας εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου απαντώντας εμμέσως στον Γάλλο Πρόεδρο, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί να σταλούν στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος, προειδοποίησε τη Δύση με «δραματικές συνέπειες» σε αυτή την περίπτωση, λέγοντας ότι η Δύση «πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι και εμείς διαθέτουμε όπλα που μπορούν να χτυπήσουν το έδαφός τους». Και κάνοντας βεβαίως το μαύρο – άσπρο, πρόσθεσε ότι η Δύση είναι αυτή που δημιουργεί μία πραγματική απειλή πυρηνικού ολέθρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο διάγγελμά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε και άλλες ανακρίβειες, όπως για παράδειγμα ότι η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη της Ευρώπης και η όγδοη στον κόσμο. Φυσικά, ούτε το ένα ισχύει ούτε το άλλο. Η συνέντευξη όμως ήταν εφ’ όλης της ύλης, οπότε μίλησε για τα πάντα. Υποσχέθηκε διάφορα προνόμια στους στρατιώτες που επιστρέφουν από την Ουκρανία, μίλησε για αλλαγές στη φορολογία, αύξηση των φόρων των πλουσίων, μίλησε για «οικογενειακές αξίες», παροχές, όπως νηπιαγωγεία κ.ά.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «θα πρέπει τελικά να συνειδητοποιήσουν ότι διαθέτουμε επίσης όπλα που μπορούν να πλήξουν στόχους στο έδαφός τους. Όλα όσα σκέφτεται η Δύση δημιουργούν την πραγματική απειλή μιας σύγκρουσης με τη χρήση πυρηνικών όπλων και, συνεπώς, την καταστροφή του πολιτισμού».

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι όποιος προσπαθήσει να εισβάλει στη Ρωσία θα αντιμετωπίσει σκληρότερες συνέπειες απ’ ό,τι στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, επειδή η χώρα διαθέτει πλέον όπλα που μπορούν να πλήξουν στόχους στο εχθρικό έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ρωσία θα πρέπει να να ενισχύσει τη δυτική στρατιωτική της περιφέρεια τώρα που η Σουηδία και η Φινλανδία έχουν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ακόμα ο Ρώσος πρόεδρος.

Πώς σχολιάζουν τα βρετανικά ΜΜΕ την ομιλία Πούτιν

Ο Toμπίας Έλγουντ, πρώην υπουργός Άμυνας της Μ. Βρετανίας, σχολίασε την δήλωση του Ρώσου προέδρου: «Ο τελευταίος πυρηνικός κροταλισμός του Πούτιν είναι μια προσπάθεια μόχλευσης της ορατής διχόνοιας στη Δύση σχετικά με το πώς προχωρά η υποστήριξη προς την Ουκρανία». Και όπως δήλωσε στην Telegraph, «δεν πρέπει να τρομοκρατηθούμε από τη Μόσχα και να παραμείνουμε απόλυτα προσηλωμένοι στην ώθηση των ρωσικών δυνάμεων από την Ουκρανία».

Απευθυνόμενος στους νομοθέτες και σε άλλα μέλη της ελίτ της χώρας, ο Πούτιν, 71 ετών, επανέλαβε την κατηγορία του ότι η Δύση επιχειρεί να αποδυναμώσει τη Ρωσία και πρότεινε ότι οι δυτικοί ηγέτες δεν καταλάβαιναν πόσο επικίνδυνη θα μπορούσε να είναι η ανάμιξή τους σε αυτό που χαρακτήρισε ως εσωτερικές υποθέσεις της ίδιας της Ρωσίας σχολιάζει το Ρόιτερς

Προλόγισε την πυρηνική προειδοποίησή του με μια συγκεκριμένη αναφορά σε μια ιδέα, που διατύπωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τη Δευτέρα, ότι τα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ στέλνουν χερσαία στρατεύματα στην Ουκρανία – μια πρόταση που απορρίφθηκε γρήγορα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, τη Βρετανία και άλλους.

Π. Στάνο: O Πούτιν συνεχίζει να εξαπατά το ίδιο του το έθνος

O Βλαντίμιρ Πούτιν «συνεχίζει να εξαπατά το ίδιο του το έθνος και προσπαθεί να συνεχίσει να εξαπατά το διεθνές κοινό, αν υπάρχει ακόμη κάποιος ο οποίος τον ακούει», επισήμανε ο εκπρόσωπος εξωτερικών υποθέσεων της Κομισιόν Πίτερ Στάνο ερωτηθείς για την ομιλία του Ρώσου προέδρου και τις απειλές για χρήση πυρηνικών. Σημείωσε ότι η ομιλία Πούτιν είναι μέρος της προσπάθειας του Πούτιν για επανεκλογή καθώς και ότι πρόκειται για άλλο ένα από τα πολλά παραδείγματα των προσπαθειών του να αποποιηθεί την ευθύνη για τον πόλεμο που ξεκίνησε στην Ουκρανία.

«Ήταν ακόμη μία ευκαιρία γι’ αυτόν να διοχετεύσει τα πολύ γνωστά ψέματα», τόνισε ο Πίτερ Στάνο υπογραμμίζοντας ότι «αυτός ξεκίνησε τον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, αυτός είναι υπεύθυνος για όλες τις συνέπειες, εσωτερικά στη Ρωσία, περιφερειακά στην Ουκρανία, αλλά και στην παγκόσμια σκηνή».

Ο Πίτερ Στάνο ρωτήθηκε επίσης σχετικά με την έκκληση εκπροσώπων της Υπερδνειστερίας προς την Ρωσία για προστασία από την πίεση της Μολδαβίας. Όπως ανέφερε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στην Μολδαβία. «Πιστεύουμε ότι η σταθερότητα σε αυτή την περιοχή είναι προς το συμφέρον πρώτα από όλα των πολιτών και στις δύο πλευρές του ποταμού Δνείστερου και σε αυτό το πλαίσιο ενθαρρύνουμε και τις δύο πλευρές να συμμετέχουν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο», τόνισε. Προσέθεσε ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με την κυβέρνηση και τις αρχές της Μολδαβίας και ότι υπάρχει εμπιστοσύνη ότι θα κάνουν τα πάντα για να χειριστούν την παρούσα κατάσταση. «Η ΕΕ συνεχίζει να υποστηρίζει την ειρηνική και συνολική επίλυση της σύγκρουσης γύρω από την Υπερδνειστερία, την οποία προσεγγίζουμε στην βάση του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Δημοκρατίας της Μολδαβίας», κατέληξε ο Πίτερ Στάνο.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button