ΑθλητικάΕνημέρωση

Γιόρτασε 100 χρόνια ιστορίας με Πόνσε και ανέβηκε στην κορυφή της Super League – Galaksias Portal News

Η ΑΕΚ έβγαλε τον καλό της εαυτό και ο Άρης δεν είχε ελπίδα. Νίκη με 2-0 για την Ένωση στην OPAP Arena και άνοδος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στη Super League, με παιχνίδι περισσότερο από τον ΠΑΟΚ. «Πάρτι» στις εξέδρες για τα 100 χρόνια των “κιτρινόμαυρων”.

Με την ψυχολογία στα ύψη, μετά και την γιορτή για τα συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή της, η ΑΕΚ δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Άρη στην OPAP Arena (2-0) και να ανέβει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στη Super League.

Τα γκολ του Έκι Πόνσε ανέβασαν την Ένωση στους 69 βαθμούς και στο +1 από τον ΠΑΟΚ, που -μαζί με τον Ολυμπιακό- είχε… ρεπό, λόγω της παρουσίας στα προημιτελικά του Conference League.

Η ΑΕΚ είχε μια «εκρηκτική» εκκίνηση στο ματς με τον Άρη, φτάνοντας στο 2-0 πριν τη συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Έκι Πόνσε. Με δυο κοντινές προβολές στο 9’ και στο 14’, ο Αργεντινός κατάφερε να κάνει την OPAP Arena να σηκωθεί στο… πόδι.

Πέρα από το σουτ του Σαβέριο στο 16΄(το «έβγαλε» ο Αθανασιάδης με τα ακροδάχτυλα) η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα, ψάχνοντας να τροφοδοτήσει με σωστό τρόπο τον Πόνσε. Παράλληλα, με τα τρεξίματα που είχε και την πίεση που άσκησε, δεν άφησε περιθώρια στον Άρη, για να την απειλήσει.

Ο ρυθμός έπεσε ελαφρά μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή της μπάλας και να «φωνάζει» στο 33’ και στο 34′ για πέναλτι, με τον διαιτητή και το VAR να δίνουν «παίζεται».

Η ΑΕΚ κυκλοφόρησε με υπομονή την μπάλα στην επανάληψη, έχοντας αρκετές επιθετικές προσπάθειες από τα δεξιά, με Ελίασον και Ρότα. Στα μέσα του δευτέρου μέρους οι δυο ομάδες άρχισαν να κάνουν διορθωτικές κινήσεις, με τον Ματίας Αλμέιδα να δίνει χρόνο συμμετοχής σε Αραούχι, Λιούμπισιτς, Μάνταλο και Άμραμπατ, αλλά και να ξεκουράζει Πινέδα και Ελίασον.

Το τελικό 2-0 έφερε και πάλι την ΑΕΚ στα «τρίποντα», στα πλέι οφ της Super League, μετά την ήττα στην έδρα του Παναθηναϊκού και την εντός έδρας ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button