Υγεία & Διατροφή

Αναφορές για αεροπορικά πλήγματα σε περιοχές που ελέγχονται από τους Χούθι – Galaksias Portal News

Αναφορές για νέα αεροπορικά πλήγματα στο λιμάνι Χοντέιντα και άλλες παράκτιες περιοχές της Υεμένης, μεταδίδει ο προσκείμενος στους Χούθι τηλεοπτικός σταθμός Al Masirah, ο οποίος αποδίδει τις επιθέσεις στις δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας που προστατεύουν τα εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το Al Masirah έκανε λόγο για τουλάχιστον 17 πλήγματα στη διάρκεια της σημερινής ημέρας (Δευτέρα 11 Μαρτίου), τέσσερα εκ των οποίων είχαν στόχο το λιμάνι Ρας Ίσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη Τετάρτη, πύραυλος των Χούθι έπληξε το εμπορικό πλοίο True Confidence υπό σημαία Μπαρμπέιντος, προκαλώντας τον θάνατο τριών μελών του πληρώματος. Ήταν το πρώτο φονικό πλήγμα των Χούθι από την έναρξη των επιθέσεών τους τον Νοέμβριο για να εκφράσουν – όπως ισχυρίζονται – την αλληλεγγύη τους στους Παλαιστινίους απέναντι στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Λίγες ημέρες πριν από τη φονική πυραυλική επίθεση στον Κόλπο του Άντεν, βυθίστηκε λίγο μακρύτερα το – υπό σημαία Μπελίζ – φορτηγό πλοίο Rubymar, το οποίο είχε χτυπηθεί από πύραυλο των Χούθι στις 18 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button