ΕνημέρωσηΟικονομία

Μέση μείωση τιμών 17% από σήμερα και σε 100 προϊόντα περιόδου – Galaksias Portal News

Μεσοσταθμική μείωση 17% στις αρχικές τιμές σε 100 προϊόντα εμμήνου ρύσεως καταγράφεται από σήμερα (Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024).

Τα προϊόντα αυτά προστίθενται στις κατηγορίες εκείνες που από την 1η Μαρτίου – όπως είχε προαναγγελθεί από τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα – εντάσσονται στην παρέμβαση που περιορίζει τις συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών στα σούπερ μάρκετ κατά 30% και μεταφέρει το ανάλογο όφελος στον καταναλωτή.

Από την 1η Μαρτίου 2024, ημέρα έναρξης των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, 4.014 καταναλωτικά αγαθά βασικών κατηγοριών έχουν μειωμένες αρχικές τιμές που κυμαίνονται μεσοσταθμικά 15% – 17%.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Συνεχίζουμε με αμείωτη αποφασιστικότητα και ένταση τη μάχη για την καταπολέμηση της ακρίβειας και στηρίζουμε όλες τις οικογένειες στην Ελλάδα με  δραστικά, διαρθρωτικά και μόνιμου χαρακτήρα μέτρα. Από σήμερα, όλοι οι καταναλωτές θα μπορούν να προμηθεύονται και προϊόντα εμμήνου ρύσεως σε πιο προσιτές τιμές. Τα μέτρα που έχουμε λάβει έχουν αρχίσει να αποδίδουν, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Η διόρθωση χρόνιων στρεβλώσεων στο εμπόριο που αποσκοπούν στην προστασία του καταναλωτή και την περαιτέρω αποκλιμάκωση του πληθωρισμού είναι οι βασικές μας προτεραιότητες».

Μειώσεις ανά brand  – Μέση μείωση
ALWAYS: -17,1%
EVERYDAY: -19,1%
LIBRESSE: -13,3%
SEPTONA: -16,0%

To άρθρο Μέση μείωση τιμών 17% από σήμερα και σε 100 προϊόντα περιόδου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button