Επικαιρότητα

Οι οικογένειες της τραγωδίας ζητούν δικαιοσύνη –  «Φέρθηκαν με βαρβαρότητα στους νεκρούς», ξεσπά στον 9,84 πατέρας που έχασε το παιδί του στο δυστύχημα (vid) – Galaksias.com

ακρόαση άρθρου

Κοινωνία

Τέμπη: Οι οικογένειες της τραγωδίας ζητούν δικαιοσύνη –  «Φέρθηκαν με βαρβαρότητα στους νεκρούς», ξεσπά στον 9,84 πατέρας που έχασε το παιδί του στο δυστύχημα (vid)

Λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την τραγωδία των Τεμπών και με αφορμή τις εξελίξεις στην εξεταστική επιτροπή που έκλεισε τις εργασίες της υπό το βάρος των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης που μιλάει για συγκάλυψη, σοκάρουν οι φωνές γονιών που ένα χρόνο μετά εξακολουθούν να νιώθουν ότι όσα γίνονται, σκοπό έχουν όχι να δικαιωθεί η μνήμη των παιδιών τους, αλλά να καλυφθούν οι υπεύθυνοι

  • Θρήνος ένα χρόνο μετά
  • «Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι, ήθελαν να βγάλουν αθώο τον Καραμανλή»
  • «Φέρθηκαν με βαρβαρότητα στους νεκρούς»

Ο Παύλος Ασλανίδης είναι ένας από τους τραγικούς γονείς που την 28η Φεβρουαρίου του 2023, η ρότα της ζωής τους άλλαξε. Θρηνώντας ακόμη ένα χρόνο μετά το γιο του στα συντρίμμια της τραγωδίας των Τεμπών λέει ότι το χρέος του στο εξής είναι να δικαιώσει τη μνήμη του παιδιού του, μιλώντας ανοιχτά όχι για προσπάθειες συγκάλυψης αλλά για αδίστακτη συμπεριφορά, πάνω στο πόνο τους, πάνω στα συντρίμμια της τραγωδίας, πάνω στα πτώματα των αδικοχαμένων θυμάτων των Τεμπών.

Μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο κ. Ασλανίδης αναφέρθηκε στο κλείσιμο των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής, τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, υπό το βάρος όπως τόνισε μιας σειράς ελλείψεων και παραλήψεων που εδώ και καιρό όπως εξήγησε είχαν προ οικονομήσει όπως επισήμανε ποιος είναι ο στόχος.

Ο κ. Ασλανίδης μεταφέροντας με οργή όσα έχουν ζήσει τους τελευταίους μήνες, ανέφερε ότι τα στοιχεία από το δυστύχημα, τα βαγόνια και ότι είχαν αυτά μέσα, ακόμη και ιστοί από τα σώματα των παιδιών τους, βρίσκονται σε χώρο που κάθε άλλο παρά φυλάσσονται, και που μέχρι σήμερα υπάρχουν άνθρωποι στη δικαιοσύνη που αυτή ακριβώς την κατάσταση όπως εξήγησε τη θεωρούν ηθικό ζήτημα και όχι σκάνδαλο.

Στοχεύοντας πλέον όπως επισήμανε, μόνο στα δικαστήρια, ένας από τους τραγικούς γονείς ζήτησε από τους πολίτες να υπογράψουν στην πλατφόρμα change.org το αίτημα για κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων, που μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει τις 577 χιλιάδες υπογραφές.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button