Επικαιρότητα

“Από την εποχή του καπιτωλισμού περνάμε …σε αυτή των ταλέντων!” – Ειδήσεις

Aπό την εποχή του καπιταλισμού μπαίνουμε σε αυτήν των ταλαντούχων ανθρώπων», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός Κλάους Σβάμπ, μιλώντας στην 43η Σύνοδο Κορυφής της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας στην Τζακάρτα της Ινδονησίας. Ο ίδιος ρωτήθηκε για αυτό που ονομάζει «καινοτομία», το οποίο αποκάλεσε «διακυβέρνηση 4.0».

«Με τη συγχώνευση εταιρειών και κράτους, γνωστό και ως συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, θα δούμε μια μετάβαση από την «εποχή του καπιταλισμού στην εποχή των ταλέντων, όπου η καινοτομία γίνεται ο βασικός ανταγωνιστικός παράγοντας και όχι πλέον το χαμηλό κόστος ή η διαθεσιμότητα κεφαλαίου», είπε ο Σβάμπ.

«Οι επιχειρήσεις δεν είναι εδώ μόνο για να δημιουργήσουν ευημερία. Νομίζω ότι η επιχείρηση έχει επίσης κοινωνικό ρόλο, που σημαίνει να υπηρετεί την κοινωνία και να φροντίζει το περιβάλλον. Στον καπιταλισμό των ενδιαφερομένων, η εξουσία προέρχεται από τη συγχώνευση κυβερνήσεων, εταιρειών και κοινωνίας των πολιτών, με την τελευταία να σημαίνει ομάδες όπως οι ΜΚΟ και η ακαδημαϊκή κοινότητα», πρόσθεσε.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button