Κόσμος

Το μακελειό στη Μόσχα, πλήγμα στον Πούτιν που υποσχέθηκε ασφάλεια – Galaksias.com

Μόλις μια εβδομάδα από τότε που ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξασφάλισε την πέμπτη προεδρική του θητεία, η Ρωσία βυθίστηκε σε σφαγή.

Η φρικτή επίθεση στον συναυλιακό χώρο του Δημαρχείου Crocus την οποία ανέλαβε το ISIS, άφησε πίσω του περισσότερους από 100 νεκρούς.

Δεν είναι αυτή η σταθερότητα και η ασφάλεια για την οποία τόσοι πολλοί Ρώσοι ψήφισαν τον Πούτιν, αναφέρει σε σύντομη ανάλυσή του το CNNi. Για χρόνια, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου θεωρείται ηγέτης που μπορεί να εγγυηθεί την τάξη σε αυτή την μεγάλη και ταραγμένη χώρα.

Η Ρωσία σήμερα φαίνεται πιο ανασφαλής και ασταθής από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στα 24 χρόνια της εξουσίας του Πούτιν. Ο βάναυσος πόλεμος του Κρεμλίνου στην Ουκρανία, που διανύει τώρα το τρίτο φρικτό έτος του, στοίχισε πολύ ακριβά στους Ρώσους.

Οι επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας και οι διασυνοριακές επιδρομές από ρωσικές πολιτοφυλακές με έδρα την Ουκρανία συνεχίζονται με ένταση. Η ανταρσία πέρυσι του Γιεβγκένι Πριγκόζιν ήταν μια συγκλονιστική, άνευ προηγουμένου πρόκληση για την εξουσία του Κρεμλίνου.

Αλλά τώρα, το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στρέφεται στη φαινομενική επανεμφάνιση στη Ρωσία τζιχαντιστών, που δεν σχετίζονται με τον πόλεμο της Ουκρανίας ή την εσωτερική αντίθεση στο Κρεμλίνο. Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και άλλες δυτικές κυβερνήσεις είχαν προειδοποιήσει για μια τέτοια επίθεση στις αρχές Μαρτίου. Ωστόσο, ίσως ήταν η δυσπιστία, με τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας σε τόσο ιστορικό χαμηλό που έκαναν τη Μόσα να τις αγνοήσει. Θα μπορούσε επίσης να ήταν το γεγονός ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ήταν απλώς πολύ ασαφείς ή μη εφαρμόσιμες.

Αλλά για έναν ηγέτη που έχει υποσχεθεί ασφάλεια και σταθερότητα στους Ρώσους, μια μεγάλης κλίμακας τρομοκρατική επίθεση στο εσωτερικό του είναι ισχυρό πλήγμα για την εικόνα του, αναφέρει το CNNi.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button