ΕνημέρωσηΟικονομία

Από το φθινόπωρο αναμένεται η αποκλιμάκωση των τιμών

Αποκλιμάκωση των τιμών από το φθινόπωρο αναμένει, με βάση την τωρινά δεδομένα και εφόσον δεν υπάρξει κάποια νέα έκτακτη κατάσταση, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στο CNN Greece.

«Οι τιμές προφανώς ανεβαίνουν αλλά κάποια στιγμή θα υπάρξει ένα “πλαφόν”, όχι που θα το ορίσουμε εμείς αλλά που ορίζει η πραγματικότητα. Δεν μπορούν αιωνίως να ανεβαίνουν οι τιμές. Έχει ήδη αποτιμηθεί από την αγορά η κατάσταση στην Ουκρανία, οι τιμές έχουν αυξηθεί και παραμένουν σταθερά υψηλές, αλλά δεν ανεβαίνουν έτι περαιτέρω» τονίζει ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφερόμενος στο ζήτημα των ανατιμήσεων.

Ο ίδιος εξηγεί πως «το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή με τις τιμές των καυσίμων είναι η προβληματική ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, ακριβώς επειδή οι ΗΠΑ έχουν αυξήσει τα επιτόκια, το οποίο δεν έχει κάνει η ΕΕ. Κάτι που αναμένεται να κάνει η ΕΕ στο μέλλον και όσο ο πληθωρισμός παραμένει ψηλά».

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger