Επικαιρότητα

«Από 1,37 ευρώ θα ξεκινά η τιμή του λίτρου με την επιδότηση»


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2022, 14:24

«Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεκινάει από το 1,37 ευρώ το λίτρο» σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Γιώργο Ασμάτογλου.

Ο κ.Ασμάτογλου δήλωσε ότι η αύξηση στην επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης θα αγγίξει μέχρι και το 80%, σε σχέση με πέρυσι, αναφέροντας ότι πρόκειται για μια οριζόντια μείωση στην τιμή του.

 «Η επιδότηση για τα 0,25 ευρώ είναι μια οριζόντια μείωση, η οποία θα είναι για λίγο διάστημα. Θα ξεκινήσει από 15 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει για ένα μήνα», επισήμανε ο αντιπρόεδρος Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι η τιμή του πετρελαίου το 2021 ξεκίνησε με 1,15 στις 15/10/21 και στην ολοκλήρωση της σεζόν έφτασε το 1,40 ευρώ το λίτρο.

«Φέτος, με τις σημερινές τιμές -και λόγω της ενεργειακής κρίσης- και την επιδότηση η τιμή θα ξεκινήσει από 1,37€/λίτρο – 1,40 €/λίτρο», εξήγησε ο κ. Ασμάτογλου και διευκρίνισε μετέπειτα ότι οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης ενδέχεται να είναι υψηλότερες τον Οκτώβριο.

Πόσα λεφτά θα πάρει φέτος ένας δικαιούχος του πετρελαίου θέρμανσης

Ο ίδιος, είπε πως «η κυβέρνηση έχει διαθέσει 200 εκατομμύρια ευρώ για αυτή την επιδότηση. Πλέον από 174 εκατ. που επιδοτούνταν μέσω του τραπεζικού λογαριασμού θα διατεθούν 300 εκατ. ευρώ. Δηλαδή θα σημειωθεί μια αύξηση της τάξεως 80%, η οποία σχετικά με τον αριθμό των δικαιούχων θα είναι 40% περίπου καθώς έχουν αυξηθεί τα εισοδηματικά κριτήρια».

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξήγησε στο παράδειγμά του ο κ. Ασμάτογλου, πέρυσι όσοι ήταν άγαμοι είχαν ως κριτήριο τα 14.000 ευρώ, ενώ φέτος τα 16.000 ευρώ. Από την άλλη, όσοι ήταν έγγαμοι είχαν ως κριτήριο 20.000 ευρώ, ενώ τώρα έχουν 24.000 ευρώ συν τα παιδιά.

Φέτος, ειδικά, στο πρόγραμμα της επιδότησης καυσίμων θα μπουν περίπου 1.350.000 δικαιούχοι, γιατί θα αυξηθεί το ποσό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των πρατηριούχων. Ενδεικτικά, πέρυσι ένας δικαιούχος έλαβε 140 ευρώ, φέτος θα λάβει 200 ευρώ.

 

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger